IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го малкият SUV на Seat

Кросоувърът ще се казва Arona и ще изполва агрегатите на новата Ibiza

Ето го малкият SUV на Seat

Първи снимки на новия компактен кросоувър на Seat бяха публикави в групата MQB-Coding & Retrofit в социалната мрежа Facebook. Моделът ще се разположи под Ateca в гамата на производителя, като ще бъде представен официално по време на автосалона във Франкфурт през есента.

Ето го малкият SUV на Seat

По предварителни данни, кросоувърът ще се казва Arona – в чест на област на испанския остров Тенерифе. Автомобилът ще бъде изграден на модулната платформа MQB, като ще използва агрегатите на новото поколение на компактния Seat Ibiza.

За малкия SUV са предвидени 1,0-литров бензинов турбомотор и 1,6-литров дизел. Топ-версията на Arona ще поучи 1,5-литров бензинов турбодвигател, развиващ мощност от 150 к.с. Трансмисиите са 6-степенна механична и 7-степенна роботозирана с два съединителя.

Ето го малкият SUV на Seat

По време на салона във Франкфурт испанците ще покажат и спортна версия на по-големия си SUV – Ateca. Тя ще получи името FR, като ще бъде оборудвана с бензинов турбомотор с обем 2,0-литра, развиващ мощност от 190 к.с.

Снимки: Facebook

Тагове: suv seat arona
0 от 500