IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Модифицираната машина има меко казано странно купе и заден мост от Cadillac

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Колкото и странно да звучи, собственикът на този обезобразен Jaguar E-Type от 1968, който по това време в Америка се продава под името XK-E, го продава за главоломната сума от 80 000 долара.

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Не е много сигурно какво са се опитат да направят въпросните „дизайнери“, но крайният резултат е видим на снимките. Представлява нещо като нещо средно между драгстер и кола, която би подхождала на Джеймс Бонд. Финалният продукт прилича на китова акула, а за модификациите по купето са използвани обикновени листове ламарина.

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Според поясненията в обявата в еBay, челното стъкло е оригинално, а фаровете се от Ford Taurus в поколението му от 2004. По време на целия си живот, под капака са монтирани много двигатели, като всичко започва от 5.0-литров V8 мотор на Ford, след което на негово място е монтиран 8.2-литров V8 агрегат на Cadillac, а накрая автомобилът е почнал да се задвижва от модифицирана версия на 5.7-литров двигател на Chevrolet на едва 969 километра.

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Така или иначе, големиян проблем на тази кола е външният й вид. Сегашният собственик на машината започнал да я модифицира, премахвайки първо покрива и монтирайки седемдесетарски заден мост и окачване от Cadillac. Впоследствие той инсталирал уреди Dolphin, избирач на скоростите Hurst и седалки от Datsun 240Z. Била монтирана и мощна аудио система Alpine.

Извратен Jaguar E-Type се появи в eBay

Струва си да се отбележи също така, че лъскавите тръби в праговете не са част от изпускателната система, а са водни линии, които са свързани с електрическа водна помпа, която оптимизира охлаждането на двигателя с помощта на модерен алуминиев радиатор. 

Снимки: eBay

Тагове: ebay jaguar e-type
0 от 500