IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model Y излиза на пазара до 2020 г.

Кросоувърът ще получи различна платформа от тази на Model 3

Tesla Model Y излиза на пазара до 2020 г.

Tesla ще пусне на пазара следващия си електромобил Model Y през 2019 или 2020 г., обяви босът на компанията Илон Мъск. Това стана по време на конферентен телефонен разговор, посветен на приходите на Tesla за първото тримесечие на годината.

Tesla Model Y излиза на пазара до 2020 година

В хода на разговора Мъск беше попитан дали в Tesla още се надяват, че през 2018 г. ще могат да произвеждат 500 000 коли и 1 милион през 2020 г. Мъск отговори положително, но добави, че за да се случи това, в производство трябва да влезе и Model Y.

„Да, мисля, че може да стане, но трябва да представим Model Y през 2020 или дори през 2019, мисля, че така ще постигнем производство от 1 милион коли или дори повече”, обясни Мъск.

Tesla Model Y излиза на пазара до 2020 година

През юли миналата година Мъск обяви, че Tesla подготвя нов компактен електрически SUV, който да е позициониран под луксозния Model X и така се появи новината за Model Y. Сега Мъск потвърди, че Model Y ще бъде изграден върху платформа, различна от тази на първия достъпен модел на марката – Model 3, чието производство трябва да започне тази година.

С оглед на това колко още автомобилни производители планират да представят на световния пазар електрически SUV модели, като сред тях са Audi, Volvo, Mercedes и други, моментът за лансирането на Model Y изглежда повече от подходящ.

Сглобяването на компактния седан Model 3 стартира през юли, но доставките към първите клиенти ще започнат малко преди края на годината. Tesla събра около 400 000 предварителни заявки за Model 3, като манията по достъпния електромобил стартира през март 2016 година, когато клиентите вече можеха да си го поръчват.

От Tesla все още не са обяснили кога компанията ще започне да приема поръчки за Model Y.

Тагове: tesla model 3 tesla model y
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Chicago ( преди 6 години )
    минат ли 1001 км при едно зареждане /докато е в гаража през нощта/ фирмички като wv и тем подобни измислице фира!
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    "Не мога да разбера защо е целия този хейт към тесла?"Тук пишат предимно автомонтьорчета, бакшиши и бачкатори по бензиностанции. Всичките ще са безработни до 5 години заради Тесла!
  • #8
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Аз не виждам хейтване, а излагане на факти.
  • #7
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Най-многото хейтвания са на ВАГ-новините. Не се оплаквай!
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    lowrage ( преди 6 години )
    Тесла няма коли на парк.Каквото се произведе се продава.От друга страна ВАГ имат хиляди коли на парк ,които събират прахоляк!
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    хейт да има ( преди 6 години )
    Не мога да разбера защо е целия този хейт към тесла? Скъпи фенове на най-великите марки и на двигателя с вътрешно горене: това, което прави тесла създава конглокенция и цените на вашите любими автомобили падат.
  • #4
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Искали да продават 500 000 коли. Добре, ама деликатно пропускат да кажат, че през 2016 са продали от целия им автопарк "цели" 80 000 автомобила, без самозапалилите се по пътищата.
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ами виж, бе гайдо, рекордът на Тесла 356 км. с едно заеждане. И тук имаше новина. Какво ми плещиш плещиш измислици, бе сополанко!
  • #2
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не вярвам. Скъпият им модел от 100 000 долара изминава в ежедневието не повече от 300 км. С тези темпове на развитие на батериите, това ще е поредния провал.
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Suntrust ( преди 6 години )
    Буквите на моделите формират думата SEXY