IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всеки седми американец мисли за електромобил

Младите купувачи избират екологични возила

Всеки седми американец мисли за електромобил

Всеки седми американец обмисля покупката на електромобил, показа изследване на организацията ААА. Точният брой на участниците в изследването ще бъде публикуван по-късно, заедно с по-подробна информация, но от ААА гарантират, че в анкетата са участвали „достатъчен брой” техни членове, за да бъде това допитване представително.

Всеки седми американец мисли за електромобил

Анализаторите на пазара на нови автомобили в САЩ установиха, че ако тези намерения се реализират в покупки, то в следващите три до пет години следващата кола на около 30 милиона американци ще е електрическа. Сред причините за обмислянето на покупка на електромобил участниците изтъкват опазването на околната среда, по-ниските експлоатационни и сервизни разходи, предимствата при пътуване в ленти за автомобили с повече места и т.н.

Накратко, причините американците да гледат към електромобилите стават все по-практични. Изследването сочи, че вече се е изравнил броя на хората, които обмислят покупката на електромобил с броя на тези, които искат да си купят пикап.

Всеки седми американец мисли за електромобил

За Щатите това е окуражително, като се има предвид, че абсолютният №1 по продажби е пикапът на Ford – F-150.

И новините за производителите на електромобили ще стават все по-добре, като се има предвид, че над 20% от анкетираните, навършили 30 години или близо до тази възраст, са категорични, че вече са решили да си купят електромобил.

Анализаторите откриха още поводи за оптимизъм в изследването на ААА – интересът към електромобилите расте, въпреки че да последните пет години цената на бензина в Щатите е спаднала с около 40%. Освен това, за първото тримесечие на тази година, продажбите на plug-in хибриди в САЩ са скочили с 63% на годишна база, до около 39 000 коли.

0 от 500
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ivaneta ( преди 6 години )
    Въпросът не е дали А кога. А в момента дори и да имат желание и финансова възможност, не могат да си купят електромобил, защото няма кой да го произведе. Доказателство са 400 хиляди заявки за модел3, на които собствениците чакат доставка вече втора година. Замяната на електромобилите не е действие,а процес който вече е започнал и няма изгледи да спре. Дори падането с 40%на цената на бензина не успява да спре тенденцията.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Зелено ( преди 6 години )
    И аз си мисля за електромобил, но не мога да си го позволя.Когато всеки седми нов автомобил е електро, пак ще си говорим.
  • #2
    6 rate up comment 5 rate down comment
    wv ( преди 6 години )
    дизелче за чичо Сам, няма ли да има вече? нищо, те в Европа обожават wv !
  • #1
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Тя и една *** много мислила, но ... си останала ***.