IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen започна преговори с Газпром

Концернът търси нови решения за следващите 20 години

Volkswagen започна преговори с Газпром

Германският производител Volkswagen е започнал преговори с компании като Газпром и Ексон за разработката на автомобили, задвижвани на газ. Това съобщи шефът на концерна Матиас Мюлер в интервю за австрийското радио ORF.

Volkswagen започна преговори с Газпром

Разговорите с двата нефтогазови гиганта са поредната стъпка на Volkswagen към преминаването на електрически автомобили и технологии за спестяване на гориво и намаляване на вредните емисии, както и за преодоляване на скандала с манипулираните дизелови двигатели.

„В момента ние се опитваме да намерим подходящи решения, които да бъдат извън сегашните рамки. Те трябва да могат да ни бъдат полезни през следващите 10-20 години”, коментира Мюлер.

Босът на Volkswagen отново бе категоричен, че концернът не приема предложението на властите в ЕС за изплащане на обезщетения на собствениците на дизелови автомобили на Стария континент. В САЩ концернът ще трябва да извади милиарди долари за компенсации, които бяха определени с решение на съда. В Европа обаче положението е различно.

Мюлер коментира и възможността Volkswagen да се раздели с една от марките си – производителя на мотоциклети Ducatti. През последните дни отново се заговори за продажба на италианската компания – нещо, което не бе отречено от шефа на Volkswagen.

„Стратегията на Volkswagen е непрекъснато да преразглежда портфолиото си, като това включва както евентуално купуване, така и продажба на някои от марките”, обясни Матиас Мюлер.

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да - ама за помпа-дюза, успех в метановата конверсия на последните поколения дизели с директно впръскване, също и на отработено олио не вървят. Но в Перник голфа двойка може и на газ и маз или обеднен уран да се кара :))))
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Има и газови уредби и за дизели и резултата е супер
  • #4
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Отдавна трябваше да се направи, сега е малко късно.
  • #3
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Дошо ( преди 6 години )
    СОЦваген в действие:"Босът на Volkswagen отново бе категоричен, че концернът не приема предложението на властите в ЕС за изплащане на обезщетения на собствениците на дизелови автомобили на Стария континент. В САЩ концернът ще трябва да извади милиарди долари за компенсации, които бяха определени с решение на съда. В Европа обаче положението е различно."Същото и с другата полудържавна перачница рено, дето и проКуратура не я хваща ...
  • #2
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Голф 2 на метан - това е истината!
  • #1
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Kiro ( преди 6 години )
    няма такъв провал братче - тази компанийка - wv - зор дизели и газ, само и само да не е електрическа !!!Хем плагиатстват, хем незнаят какво правят ...