IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият Juke ще е готов наесен

Компактният кросоувър ще получи и хибридна версия

Новият Juke ще е готов наесен

Японският производител Nissan ще представи новото поколение на компактния си кросоувър по време на автосалона във Франкфурт през есента. Това съобщи изданието Indian Autos Blog, което разкрива подробности за автомобила.

Новият Juke ще е готов наесен

Кросоувърът ще бъде изграден на платформата CMF-B на алианса Renault-Nissan, която е в основата на новите Renault Clio и Nissan Micra. Във външния вид ще бъдат използвани редица дизайнерски решения, взаимствани от концептуалните модели Gripz и Vmotion 2.0, представи съответно през 2015 и 2017 г.

Що се касае до интериора, той почти изцяло ще повтаря този на новото поколение на хечбека Micra. За следващия Juke ще се предлага нов мултимедиен комплекс със сензорен дисплей, подържащ Apple CarPlay и Android Auto.

Гамата двигатели на модела ще включи 3-цилиндров двигател с обем 1,0 литър, 1,5-литров дизел и 1,6-литров бензинов мотор. Ще има и хибридна версия с 1,2-литров бензинов двигател и електромотор. Двигателят с вътрешно горене ще бъде използван само за зареждане на акумулаторите.

Производството на новия Nissan Juke ще бъде съсредеточено в завода в британския град Съндърланд, където се сглобява и сегашната генерация на модела.

Снимка: Nissan

 

Тагове: nissan juke nissan gripz
0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Истинските коли започват от D-сегмента(Пасат, Мондео,..) нагоре. Това е пародия на кола- тясна, схлупена друсалка, никакъв комфорт, гонеща по цена сериозните автомобили. А това, че е френска окончателно я закопава.
  • #6
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Expert ( преди 6 години )
    Дано е по-красив от сегашния! Не е важно де, всичко е френско по него. Не, благодаря!
  • #5
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Auto ( преди 6 години )
    Дизайна е страхотен, футуристичен и много раздвижен! Точно фенчетата на ВАГ-бълващия концерн да се обаждат по-малко ако обичат като става въпрос за външен вид на автомобил, защото баналните резултати ги виждаме там всеки ден! Всеки "нов" модел прилича на предходния 5 поколения назад, че дори и на моделите на брафдските марки! Никаква оригиналност в дизайнерско отношение от германци в последните 10-15 години!
  • #4
    5 rate up comment 19 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не ме интересува, нито френските и италиански еднодневки. В този клас чакам да видя какво ще изкарат Фолксваген и Хюндай.
  • #3
    5 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не са само двигателите. Предишното поколение са оказа доста проблемно. Кажи му рено и до там.
  • #2
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мдааа, двигателите до един френски.
  • #1
    8 rate up comment 13 rate down comment
    случаен ( преди 6 години )
    Дизайнерите вероятно работят под мотото: "ДА ГО НАПРАВИМ ОЩЕ ПО-ГРОЗЕН"или"Нека хората да ослепяват, като го видят"