IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Направиха електрически пикап с 460 к.с.

Workhorse W15 ускорява от 0 до 100 км/ч за малко над 5,5 секунди

Направиха електрически пикап с 460 к.с.

Американската компания Workhorse Group официално представи хибридния си пикап W15 PHEV, чието създаване анонсира още през есента на 2016 г. Автомобилът е оборудван с агрегат, развиващ 460 к.с, в който влизат бензинов двигател, електромотори и комплект батерии, които могат да се зареждат от електропреносната мрежа.

Направиха електрически пикап с 460 к.с.

Пикапът е изграден на тръбна рама, а каросерията му е направена от композитни материали. Задвижването става с помощта на електромотори, поставени по един на всяко колело. Има и 3-цилиндров бензинов двигател на BMW, като неговата задача е да играе ролята на генератор и да зарежда акумулаторите.

Така пикапът се придвижва почти изцяло на електричество, като с едно зареждане може да измине около 130 км. Благодарение на използването на бензинов двигател максималният пробег достига 500 км. Ускорението от 0 до 96 км/ч (60 мили по американските стандарти) отнема 5,5 секунди.

Автомобилът е оборудван с автоматична система за екстренно спиране и функция за следене на лентата на движение. Има и 7,2-киловатов трансформатор за включване на допълнителни електрически устройства.

Продажбите на W15 PHEV ще стартират в началото на 2018 г. По предварителни данни стойността на пикапа ще бъде около 52 500 долара. От компанията-производител обявиха, че вече са получини няколкостотин поръчки за автомобила.

Снимки: Workhorse Group
 

Тагове: workhorse group w15 phev
0 от 500