IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Готвят шефа на GM за министър

Мари Бара засега отрича възможността да влезе в правителството на Тръмп

Готвят шефа на GM за министър

Генералният директор на General Motors – Мари Бара, която и без това е сред най-влиятелните хора в САЩ, вероятно ще заеме висок пост в администрацията на президента Доналд Тръмп. Това съобщава изданието Carscoops, според което дамата вероятно ще бъде новият министър на транспорта та Щатите.

Готвят шефа на GM за министър

Самата Бара отрече пред журналисти подобно назначение. Тя беше категорична, че към момента на 150% е отдадена на General Motors и ще продължи да ръководи американския концерн. Твърде възможно е това нейно изявление да бъде само прах в очите на медиите, категорични са зад океана.

По време на конференцията, посветена на първите 100 дни от управлението на президента Тръмп, шефката на GM се намираше непосредствено до държавния глава. При това Бара бе по-близо до Тръмп, отколкото членове на Стратегическия и икономически съвет на президента, в който влизат шефовете на най-големите компании в САЩ. Сред тях са ръководителите на IBM, Pepsi, Disney и Boeing, както и Илон Мъск (Tesla) и Травис Каланик (Uber).

Очаква се назначението на Бара за министър на транспорта да стане факт съвсем скоро. Според източници на Carscoops, не е изключено шефката на GM да поеме друго министерство – това на търговията.

Снимка: Carscoops
 

Тагове: general motors
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    каква награда бре, тя сега печели по 1млн $ на месец - да не е луда да ходи на държавна работа - в щатите не се краде като тука
  • #2
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ето я наградката за концентрирането в родните пазари и продажбата на европейското подразделение. Гавърмънт Моторс са най-послушните - Русия анексира Крим и 1 седмица по-късно затвориха заводите в Русия, после Опел бил на загуба. :)
  • #1
    8 rate up comment 0 rate down comment
    д-р Исня ( преди 6 години )
    Въпросът е, дали Мари иска да Бара на Тръмп администратора! Освен ако Тръмп не си промени мнението и не се обърне към Мидълтън да Пипа :)