IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Tesla показа метро за автомобили (ВИДЕО)

Илон Мъск разкри как ще се бори със задръстванията в градовете

Шефът на Tesla показа метро за автомобили (ВИДЕО)

Генералният директор на компаниите Tesla  и SpaceX - Илон Мъск, разкри нови подробности около своя футуристичен проект за многоетажни подземни тунели за автомобили. Той стори това по време на изказването си на конференцията TED във Ванкувър, съобщава Bussines Insider.

Шефът на Tesla показа метро за автомобили (ВИДЕО)

Според предприемача, неговата нова фирма The Boring Company, която се ръководи от инженера от SpaceX – Стив Дейвис, вече работи върху създаване на мрежа от подземни тунели в Лос Анжелос. В тях автомобилите ще се превозват от специални електрически платформr, които ще могат да развиват скорост от 130 мили в час (210 км/ч). Така от предградие на Лос Анжелос ще може да се стигне до центъра на града за 5 минути.

Мъск показа и видео, посветенf на проекта, който трябва да реши проблема със задръстванията в големите градове. От него става ясно, че прокопаните тунели ще могат да се сливат и разделят, като по този начин ще създадат гъвкавост на подземната инфраструктура. Предвижда се и интеграция със системата от свръхзвукови тунели Hyperloop, която трябва един ден да отговаря за връзките между отделни градове и дори държави.

Тестовият тунел вече се копае, като той се намира под щаб-квартирата на SpaceX в град Хоторн. Неговите размери са скромни – дължина 15 метра и широчина 9 метра, а той самият е на дълбочина от 4,5 метра. Ще е необходимо обаче доста време, преди да може проектът да се задвижи на други места, тъй като трябва да се извадят съответните разрешителни за копаене.



Снимка и видео: SpaceX
 

 

Тагове: spacex the boring company
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Enzo ( преди 6 години )
    Чи к`во го бърка "Вълкът от Калифорния". Той за научнопопулярния филм за колонизирането на Марс, който беше единственото нещо, което последва от тази му идея, за пет години усвои 4.5 млрд. долара държавни субсидии. От две години *** разни (вече към половин милион) му преведоха по 1000 долара срещу обещанието, че ще им произведе и достави някаква "достъпна" електричка за 35 хил. долара и през 6 есеца им обяснява, че доставката ще се забави... още известно време. На идеите е цар тоя!
  • #2
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    По голяма тъпня не бях виждал. Това не са 10 лъча на метрото а това трябва да са стотици хиляди лъча. В ЕЛ.Ей е най-големия трафик в САЩ. Това е града с най-големи задръствания там. Как целия този гигантски трафик, ще бъде поет от подземни тунели, и то единични за всяка кола?!?! То това трябва да се копа 100 години под земята и ще струва повече от колонизирането на Марс.
  • #1
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    добра идея- бъдещето е в интегрирането на различните видове транспорт, нещо което бай *** гъзаря с 30 годишен баварец не може да проумее