IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW прави M8, пуска го в състезания

Новото купе идва да смени M6

BMW прави M8, пуска го в състезания

Според непотвърдена информация догодина BMW ще участва в световния шампионат за издръжливост (WEC) с новия M8, като естествено колата ще се бори в GT класа, който носи името GTE. Все още обаче няма нито едно изображение на бъдещата Серия 8 на баварците да не говорим за M8, затова и ви предлагаме рендъра на дизайнера Камий Де Бастиани.

BMW прави M8, пуска го в състезания

Ако обаче това се случи, то битката в GTE в WEC ще е повече от оспорвана, защото тимът на BMW ще се бори срещу заводските отбори на Ford, Ferrari, Porsche и Aston Martin. От страна на BMW идва изключително малко информация за този проект, но все пак в края на миналата година компанията потвърди, че създаването и развитието на състезателния автомобил за WEC е възложено на компанията MTEK, позната с участието си в DTM.

BMW прави M8, пуска го в състезания

Дали обаче MTEK ще представлява BMW в WEC още е трудно да се прогнозира, макар че е повече от логично. Първите информации за предстоящото участие на M8 в WEC се появиха миналата седмица в Германия, като Серия 8 трябва да дебютира догодина. След това различни източници потвърдиха на няколко различни издания, че на базата на "осмицата" ще бъде изграден състезателният автомобил за WEC, като за хомологацията му ще се използва новият M8.

BMW прави M8, пуска го в състезания

На практика новата Серия 8 идва на мястото на актуалната Серия 6. Сега BMW участва с M6 GTLM в американския пистов шампионат IMSA, а отделно от това M6 е добре разпространен сред тимовете, участващи в различни пистови шампионите с коли GT3. Предполага се, че бъдещият M8 може да получи задвижването на M6 GTLM, т.е 4,4-литров V8 турбо мотор.

BMW прави M8, пуска го в състезания

Интересното е, че някои източници смятат, че BMW ще потвърди за M8 доста по-късно тази година, въпреки че според друга непотвърдена информация, в MTEK вече има готов поне един прототип, който е започнал тестове за следващия сезон.

Тагове: bmw wec bmw m8 imsa bmw 8 series
0 от 500