IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италиански дизайнери искат да удивят света с нов автомобил

Ателието Pininfarina може да се превърне в самостоятелен производител на електромобили

Италиански дизайнери искат да удивят света с нов автомобил

Пред италианското ателие за дизайн Pininfarina се откриват нови възможности, като то ще претърпи сериозни промени. Това разкри пред журналисти Ананд Махиндра, шеф на концерна Mahindra. Именно индийският автомобилен производител е собственик на Piinfarina.

Италиански дизайнери искат да удивят света с нов автомобил

Според Махиндра, в най-скоро време ателието може да започне да произвежда електромобили от премиум-клас под собствената си марка. Италианците имат достатъчно опит в тази посока (достатъчно е да си спомним сътрудничеството с френската компания Bollore за разработката на електромобили) и могат да реагират на повишеното търсене на подобни машини на пазара.

Първият модел от марката Pininfarina ще бъде електрическа суперкола, която ще се появи в малък тираж. Тя ще бъде изградена на основата на концепта Pininfarina H2 Speed (на снимката), показан на автосалона в Женева. Ексклузивният автомобил ще струва поне 2,5 млн. долара.

Серийният електромобил няма да използва водородното задвижване на концепта, тъй като това ще оскъпи цената му. Идеята на Mahindra е с подобни разработки да предложи бранда Pininfarina на пазара в САЩ, на който се възлагат огромни надежди.

„Ако можете да се конкурирате с останалите производители на американския пазар, то вие можете да го правите навсякъде. Наясно сме, че Mahindra трудно ще привлече клиенти в САЩ, но Pininfarina може да продава там успешно свой премиум-електоромобил, с който да удиви света”, каза още босът на индийския концерн.

Снимка: Pininfarina
 

Тагове: pininfarina mahindra group
0 от 500