IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промяна в плана - новата Corsa ще ползва шаси на PSA

Следващата генерация на хечбека на Opel ще излезе през 2019 г.

Промяна в плана - новата Corsa ще ползва шаси на PSA

Въпреки придобиването на Opel от концерна PSA Peugeot-Citroen представители на германския производител досега твърдяха категорично, че новото поколение на хечбека Corsa ще използва платформа и компоненти на концерна General Motors. В крайна сметка обаче промяната е факт и следващата генерация на модела ще бъде изградена на платформа на PSA.

Промяна в плана - новата Corsa ще ползва шаси на PSA

За промяна в намеренията на компанията съобщи представител на Opel, който пожела анонимност. Пред изданието Allgemeine Zeitung той разкри, че новата Corsa ще се появи на пазара през 2019 г. В нейната основа най-вероятно ще бъде модулната платформа EMP2, което ще доведе до сериозно спестяване на средства от страна на германския производител. Заедно с Corsa ще излезе и неговия френски „близнак” – Peugeot 208, който също през 2019 г. ще смени поколенията си.

В същото време от Opel обявиха, че са получили заявка с пореден номер 750 000 за закупуване на актуалното поколение на Corsa. Петата генерация на модела се появи през 2014 г., като продължава успешното представяне на своите предшественици. От излизането на първата версия на моделапрез 1982 г. досега от Corsa са продадени над 13 млн. единици.

Компактният хечбек не само се радва на добри продажби през годината, но и спечели и доста награди. Opel Corsa заслужи отличия като „Малък автомобил на 2016 г.” в Ирландия, „Еко-автомобил на 2016 г.” в Латвия, „Most Sensible Car 2015” и „Value Champion 2015” в Германия, и др.

Снимка: Opel
 

0 от 500
  • #4
    16 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    На колко Волво пише Джийли, на колко Мазда 6 -Мондео, или вие не помните че предишната 6ца си беше откровено Мондео? Ами А класа и Рено? Събудете се - 4 платформи ви се предлагат с 20 емблеми... даже не споменавам ВАГ групата, където между новия Карок и Сеат Атека разликите се търсят с лупа.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Никола ( преди 6 години )
    Реално сегашното поколение Корса е на платформата на Фиат Пунто . Не знам GM да се занимават с малолитражки , така че със сигурност с платформата на Пежо ще е доста по-добре .
  • #2
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    дано да е с торсион като 306 и 206, та собствениците на опел да видят какво е двойно страдание- хем вози гадно като опел, хем ремонтите на ходова част ти стават хоби
  • #1
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Облечен фаджия ( преди 6 години )
    Поне на задната врата да пише Peugeot Corsa. ;))