IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Ferrari отхвърли идеята за V12 с турбо

Хибридите са решението за покриване на еконормите, категоричен е Маркионе

Шефът на Ferrari отхвърли идеята за V12 с турбо

Няма никакъв шанс на бензиновите ни V12 двигатели да се появят турбокомпресори, обяви шефът на Ferrari Серджио Маркионе. По този начин той отговори на твърденията, че италианците готвят използването на тази технология за решаване на проблема с новите екологични изисквания.

Шефът на Ferrari отхвърли идеята за V12 с турбо

„Ние винаги ще предлагаме атмосферни V12 мотори – коментира Маркионе пред Autocar. – Разговарях с шефа на отдела ни за разработка на двигатели и той ме увери, че турбина на този мотор няма да има. Затова е крайно време да сложим край на всички слухове за V12. Те ще си останат такива, каквито са и ще може да се използват като част от хибридните ни агрегати”.

Според шефа на Ferrari, главната цел, която гони компанията с електрификацията на моделите си си, не е снижаване на вредните емисии, а увеличаване на производителността на автомобилите на пистата. Засега всички предлагани коли на марката отговарят на европейските изисквания за екология.

Маркионе призна, че за Ferrari ще бъде много трудно да покрие новите норми, които предстои да влязат в сила през 2021 г. Все пак италианската марка има леко предимство, тъй като изискванията за производителите, предлагащи по-малки обеми автомобили на пазара, не са толкова жестоки, колкото за масовите.

Идеята на италианците е при влизането на новите норми, компанията да може да предлага хибридни системи за всички свои модели.

Снимка: Ferrari

Тагове: v12
0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 2 rate down comment
    соц ( преди 6 години )
    Що ,ти от качеството ли се оплакваш,така, като ги гледаш на картинка?!А соцваген от толкова поглъщане са се превърнали в затлъстял чичак, който нито е "красив и забавен,нито умен и потентен.Скучен и еднообразен ,вечно мрънкащ ,с мислене от миналия век"! Всички погълнати от соцваген станаха безлични марки лишени от страстта на уникалния автомобил.
  • #4
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Редно е тези да ги погълнат фолцваген, само добро ште е за тях. Ще скочи качеството като запазят цена!
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Май ти не си пиеш хапчетата, а не той!Кога е казвал нещо за хибридите ми припомни, че не се сещам, а редовно следя какво казва.Да не си чел пак някоя партенка от АудиБилд?Те там, като ти кажат добър ден, трябва да погледнеш слънцето.
  • #2
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    тоя редовно не си пие хапчетата. преди говореше че никъде няма да слагат турбо, нито хибриди. сега слагат турбона повечето си мотори и вече ще електрифицират.... *** връзкар
  • #1
    13 rate up comment 1 rate down comment
    1 ( преди 6 години )
    Точно така!Viva Ferrari!