IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW, Toyota и Honda бяха обвинени в кражба на технология

Трите производителя се разследват от властите в САЩ

BMW, Toyota и Honda бяха обвинени в кражба на технология

Разследване срещу три от големите автомобилни производители - BMW, Toyota и Honda, стартира в САЩ. Те са обвинени в нарушаване на патентни права при използване на термопластичен материал за някои от компонентите на своите модели.

BMW, Toyota и Honda бяха обвинени в кражба на технология

Комисията по между народна търговия на САЩ (USITC) е реагирала на жалба от страна на холдинга Ventures II, като твърди, че общо 25 компании са използвали материала, без да имат право на това. Сред тези фирми са BMW, Toyota, Honda и някои техни подразделения. В жалбата се посочват и конкретни модели, в които поставени компоненти, направени от термопластика -  Toyota Camry (2016), Honda Accord (2017) и BMW 228i.

BMW, Toyota и Honda бяха обвинени в кражба на технология

Самият материал е патентован от Ventures II, като от него са направени елементи от горивните помпи, електронните блокове за управление и други детайли от двигателите. От трите производителя засега отказват коментар, но от USITC обявиха, че разследването ще приключи след около месец и половина.

Снимки: Honda, BMW

0 от 500
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Нищо ново. БМВ ги съдиха за кражба на някакъв продукт за контрол на качеството на Хюндай.
  • #3
    33 rate up comment 8 rate down comment
    d ( преди 6 години )
    американците май целят да "изгонят" другите производители от тяхната държавица, защото тези марки добре са се наложили на техния пазар. Целта е да започнат отново да продават своите американски коли. И понеже не могат да си развият технологиите да нивото, например на Toyota и BMW и затова са измислили този начин. Това е един вид война. Искат техните коли отново да са най-продаваните.
  • #2
    25 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 6 години )
    Това с водата вече са го направили. Холдингови компании, в които имат дялове доста видни американци, са закупили права върху водните ресурси на държави в Латинска Америка...
  • #1
    35 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    хАмериканците са направо луди за вързване с техните патенти и други глупости.Съвсем скоро очаквам да патентоват въздуха и водата и да карат всеки да си плаща щом ги ползва.Друг е въпросът защо все се раздухват подобни новини?В момента тече разследване, което ще установи дали е така или не, както твърдят от Ventures II. Докато не приключи разследването, всяка глупост по въпроса е ала-бала. Друг е въпросът,ако става въпрос за изнудване да платят извънсъдебно. Това краварите много го могат.