IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW плаши служителите си с Илон Мъск

Баварците подготвят работниците си за „електрическото бъдеще”

BMW плаши служителите си с Илон Мъск

Германският производител BMW проведе специално мероприятие в Мюнхен, на което призова своите служители да започнат да се отнасят много по-сериозни към набиращата скорост електрификация на автомобилния пазар. На присъстващите е било обявено, че тяхната компания се намира в „епицентър на електрически удар”, като това твърдения е било илюстрирано с портретна снимка на собственика и президент на Tesla Motors – Илон Мъск, показана на голям екран, съобщава Bloomberg.

BMW плаши служителите си с Илон Мъск

Подобна „шокова терапия” е била обяснена доста просто – правилата на пазара се променят непрекъсно и BMW, въпреки отчетите за успешни продажби на електромобили и хибриди, все още не може да се приближи до лидерите в тези класове. Затова и баварците взимат мерки, като от началото на годината провежда различни подобни мероприятия за своите работници.

Над 14 000 служители на BMW – инженери, маркетолози и мениджъри, са преминали специална програма, чиято цел е да им бъде обяснено какво ще се случи с автомобилния бранш в близко бъдеще. А именно, че хората съвсем скоро няма да си купуват автомобили, а ще си поръчват роботизирано такси чрез приложение на смартфона.

Към момента гамата високотехнологични модели на BMW включва електрическия хечбек i3, хибридното купе i8, както и редица хибридни модификации на свои модели, обединени от линията iPerformance. През 2018 г. баварците ще покажат i8 Roadster, през 2019 – изцяло електрическо MINI, а през 2020 – електрическо X3. Година по-късно ще се появи иновативният модел с автопилот i Next, като едновременно с него на паара ще излезе и автомобил, задвижван с водородни клетки.

Снимка: BMW

0 от 500