IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan разширява гамата NISMO

Идеята е моделите от това семейство да станат глобални

Nissan разширява гамата NISMO

Компанията Nissan Motor обяви намерението си да разшири гамата модели, предлагани от спортното подразделение NISMO, като те да бъдат продавани на повече пазари по свена. За целта японците създават ново подразделение - NISMO Cars Business Department. Това става част от компанията Autech Japan, занимаваща се с тунинг и преоборудване на коли на Nissan.

Nissan разширява гамата NISMO

Спортното подразделение NISMO започна да се трансформира в тунинг-ателие на Nissan през 2011 г. Две години по-късно излезе първата „напомпана” версия на граждански модел на марката – кросоувъра Juke NISMO. След това към нея се присъединиха такива модификации на GT-R, 370Z, Note, Sentra и Patrol. Към момента японците продават около 15 000 коли NISMO на година.

В компанията са си поставили за цел да превземат нови сегменти от пазара и нови държави, както и да укрепят позиции там, където брандът вече присъства. NISMO Cars Business Department ще работи в сътрудничество със специалистите от Nissan Motorsport, за да може да се ускори разработката на бъдещите спортни модели.

Като цяло идеята на Nissan е да създаде пълноценен конкурент на Mercedes-AMG, BMW M и Audi Sport. За целта отново ще бъдат преразгледани възможностите да пускане на пазара на NISMO-версии на кросоувърите Qashqai и X-Trail, от чиято разработката компанията по-рано се беше отказала.

Снимка: Nissan

Тагове: nismo nissan motorsport
0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Демек безпомощните жълтури, ще бълват ширпотреба Н***ср***н Рено с лепенки Нисмо (Немооа).Жалка стока отКитай...
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    по добре ръбати отколкото гейско зализани и облички като формите на затлъстяла германка.то всъщност колите им са като отражение на хората които ги произвеждат:заоблени, тежки, напити с големи кореми и засукани мустаци шваби и швабки. не е случайна приказката, че когато пътуваш и видиш че кравите започнат да стават по-красиви от жените значи си в Германия.а това,че не си форумната *** го разправяй на м***йка си.
  • #4
    4 rate up comment 7 rate down comment
    аутоcomedy ( преди 6 години )
    Приятел ,объркал си се.Не съм ВАГи ,нито ***.Харесвам японските автомобили ,а в случая коментирах и изказах мнение относно дизайна на тези ръбати мпс-та.Ти може би имаш акции в тая фирма и всяко мнение или критика застрашават пазарния ти дял. По-добре първо слез от дървото.
  • #3
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Ако са ги дялкали с теслата тези бижута, то немските значи трябва с мотиката да са ги дялали.Абе ВАГи, немската каска пак ли е почнала да те стяга? Или викаш тя никога не те е пущала. Лошото е че под каската няма никой. Празно е куха хралупо! Ама то ако не беше празно ти нямаше да си фен на боклучавото немско-китайско производство.
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    112 ( преди 6 години )
    Особено тази по средата как е дялкана че слага всички немци в малкия си джоб.
  • #1
    6 rate up comment 14 rate down comment
    аутоcomedy ( преди 6 години )
    Като издялкани с тесла колички източно производство!!!