IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо XC60 носи повече риск за Volvo

Производството на второто поколение на модела стартира вчера

Защо XC60 носи повече риск за Volvo

Новият XC60 носи много повече рискове за Volvo в сравнение с по-големия XC90. Това е мнението на новия шеф в компанията, отговарящ за изследването и развитието на новите модели Хенрик Грийн, който пое поста преди пет месеца. Вчера Volvo започна производството на втората генерация на XC60, която сменя първото поколение след 9 години на пазара и почти 1 милион продадени коли в цял свят.

Защо XC60 носи повече риск за Volvo

„В последната година от жизнения цикъл на предишното поколение на XC90, нашият модел не беше реална конкуренция на другите премиум марки – обясни Грийн. – XC90 беше като динозавър спрямо своите съперници, да не забравяме, че моделът беше на пазара от 2002 до 2015 година. Така че, този модел не беше решаващ за това дали Volvo ще успее или не.”

Защо XC60 носи повече риск за Volvo

Но Грийн е уверен, че с новия XC60 положението е съвсем различно, все пак този модел държи 30% от всички продажби на марката през миналата година. Освен това XC60 осигурява и сериозна част от печалбата на Volovo и се наложи като модел №1 сред луксозните SUV автомобили в средния клас в Европа, като изпревари BMW X3 и Audi Q5.

„Сега нещата са съвсем различни, тъй като XC60 е най-печелившият ни модел – допълни Грийн, цитиран от Automotive News. – Това е най-продаваният ни модел на всички пазари. Новото поколение на XC60 трябва да е много конкурентно. Новият XC60 трябва да е на ниво. Затова и рискът при него е по-голям.”

Тагове: volvo xc90 volvo volvo xc60
0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    скоро клиентите на волво ще се усетят как са се прецакали с новите хс 90 и техните производни но клиентите на волво по рождение са си балъци така че са си лика прилика с дървените си волва