IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да направите с мотор от Impreza WRX?

Factory Five 818C е повече от вълнуващ киткар

Какво да направите с мотор от Impreza WRX?

Да речем, че имате един двигател от Subaru Impreza WRX в повече. А не ви се иска отново да го намествате в купе на японския производител. Какво може да се направи? Отговор на този въпрос дава компанията, специализирана в създаването на киткар Factory Five, която е готова да ви сглоби малко чудовище, задвижвано от излишния ви мотор. Такива ситуации се случват рядко, но пък винаги са интересни. А и тази кола може да се поръча, дори и да нямате собствен двигател...

Какво да направите с мотор от Impreza WRX?

На практика 818C е съперник на Porsche 718 Boxster и Cayman, и то не само защото и те се задвижват от 4-цилиндрови турбо мотори. Factory Five 818C е спортен автомобил, изграден върху тръбна рама, с каросерия от фибростъкло и се задвижва от двигател на Impreza WRX или WRX STI, разположен точно зад водача и неговия спътник.

Какво да направите с мотор от Impreza WRX?

Този 818C на снимките е получил 2,5-литров мотор от Impreza WRX от 2006 година, който в момента е с мощност 400 конски сили. Като се има предвид ниското тегло на колата – малко над 900 килограма, то това означава, че 818C е доста бърз и динамичен. И най-важното – супер интересен и забавен за каране.

Какво да направите с мотор от Impreza WRX?

Но автомобилът не предлага много удобства. Ергономичност е дума, която отсъства от речника на неговите създатели, а навигационната система представлява един iPad, закрепен за арматурното табло. Колата не е подходяща за по-високи хора, а използването на pedal box от създателите изисква водачът да е натрупал известен опит преди да пришпори новата си кола. Базовата цена на 818C е 40 000 долара в Щатите, но с предлаганите различни екстри сумата може да отскочи до 65 000 долара.

0 от 500
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    2,25 кг. тегло на 1 к.с. е впечатляващо постижение. Тази кола наистина ще е меко казано интересна. Като се има предвид, че ДВГ-то боксер и смъква центъра на тежестта и се развърта много по-бързо от другите ДВГ (с изключение на Ванкела) се получава голяма лудница. Цената също е доста интересна и примамваща за показателите, които ще излязат от това бижу. Дано има скоро и видеота!