IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фискер показва съперник на Tesla през август

EMotion ще е с пробег над 640 километра

Фискер показва съперник на Tesla през август

Известният автомобилен дизайнер Хенрик Фискер обяви, че на 17 август ще представи новия си електрически модел с удължен пробег. Електромобилът носи името Fisker EMotion и според дизайнера, ще има пробег от над 640 км с едно зареждане. Максималната скорост на новия електромобил ще е 260 км/ч.

Хенрик Фискер показва съперник на Tesla през август

Моделът ще се произвежда от новата компания на Фискер – Fisker Inc. По-рано тази година Фискер заяви пред Business Insider, че най-вероятно новият електромобил ще се произвежда от VLF Automotive, като дори посочи, че производството ще е в Детройт. Фискер се присъедини към VLF през януари, а компанията произвежда създадения от него суперавтомобил Force 1.

Фискер прогнозира, че EMotion ще е с цена, близка до тази на Tesla Model S с по-високо ниво на оборудване. Голямата новина, на която дизайнерът редовно акцентира, е използването на нова технология за батериите, които също са разработени от негова компания – Fisker Nanotech. Благодарение на тези нови технологии, пробегът на EMotion ще е над 640 км.

Хенрик Фискер показва съперник на Tesla през август

След EMotion Фискер планира и лансирането на по-достъпен електромобил, който трябва да е по-евтин от Chevy Bolt и Tesla Model 3, чиито цени са съответно 36 200 и 35 000 долара преди отстъпките, които дава държавата за покупката им. Дизайнерът допълни, че EMotion ще се предлага оборудван с радар и камера, които ще са „част от бъдещото оборудване за автономно придвижване”.

Фискер потвърди, че ще развива тези технологии с партньори, но все още не е назовал с кои компании ще работи. Дизайнерът натрупа слава с работата си за BMW и Aston Martin, където създаде Z8 и DB9. След това той създаде луксозния хибрид Karma, но моделът имаше сериозни проблеми с батериите, а компанията, която го произвеждаше Fisker Automotive банкрутира.

Снимки: Fisker

0 от 500