IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Петият модел на Mini ще е електрически

Електромобилът ще дебютира преди края на 2019 г.

Петият модел на Mini ще е електрически

Петият масов модел на Mini трябва да се появи преди края на 2019 г. и от марката обещават, че ще е с електрическо задвижване. През миналата есен от BMW Group официално потвърдиха, че в гамата на Mini ще се появи електрически модел, но не беше ясно дали става въпрос за нишово предложение или за масов модел.

Петият модел на Mini ще е електрически

„За нас електрическият модел не е нещо, което да присъства в гамата ни, но никой да не го купува – обясни шефът на марката Себастиан Макензен. – Не, ние искаме истински автомобил, който се надявам, че ще се продава добре.”

Още през 2015 г. стана ясно, че гамата на Mini ще съдържа пет основни модела, които от компанията определиха като „супергерои”. Четири вече се знаят, но досега не беше ясно какъв ще е петият. Британската марка на BMW в момента страда от манията по SUV-модели и кросоувъри.

През 2013 г. продажбите на Mini в Щатите стигнаха върха си – 66 502 коли, а през 2016 те се смъкнаха до 52 030 бройки. Лансирането на фейслифта на Countryman през март би трябвало да се отрази добре на продажбите, но с представянето на новия електрически модел Mini ще влезе във все още малката група на марки, предлагащи масови електромобили.

„С излизането на пазара на масовия ни електрически модел, не виждам причина продажбите ни да не се върнат на нивата отпреди няколко години”, обясни Макензен.

Снимка: Mini

Тагове: mini
0 от 500