IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайската G-Class стана хибрид

BAIC BJ80 PHEV ще може да се зарежда от мрежата

Китайската G-Class стана хибрид

Случайно или не на автосалона в Шанхай щандовете на китайската BAIC Group и Mercedes-Benz са разположени един до друг. Така посетителите имат възможността да сравнят визуално моделите на двата производителя. Някои от тях дори взеха изложената версия на модела BAIC BJ80 за новата генерация на G-Class.

Китайската G-Class стана хибрид

Двата модела действително донякъде си приличат, като това не е кой знае каква изненада. Дизайнерите на китайските производители не се колебаят да копират външния вид на популярни автомобили, такъв е и случаят с големият всъдеход на BAIC.

Досега BJ80 бе достъпен в Китай с избор от два двигателя – 2,8-литров турбодизел със 163 к.с., комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия, и с 2,3-литров бензинов турбомотор с 250 к.с., като за него е предвиден и автомат със същия брой предавки. Сега към тях се присъединява и хибридна модификация - PHEV, която бе представена в Шанхай.

Техническите детайли за модела са оскъдни, но се знае, че той е дело на специално създаденото подразделение на BAIC, което ще се занимава с направата на „зелени” автомобиби. То носи името BJEV и това е една от първите му разработки. Всъдеходният хибрид ще бъде тип „plug-in”, тоест ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Китайската G-Class стана хибрид

Стандартният BAIC BJ80 се оценява на 283 000 юана (около 41 000 щатски долара). За сравнение в Китай оригиналният Mercedes-Benz G-Class струва миниум 1,329 млн. юана (193 000 долара).

Снимки: Autohome
 

0 от 500