IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW отговаря на Mercedes с хибридна хиперкола

Баварците са готови да направят конкурентна машина от този клас

BMW отговаря на Mercedes с хибридна хиперкола

Ръководството на BMW внимателно изучава перспективите за пускането на пазара на хиперкола с хибридно задвижване. По този начин баварците ще отговорят на конкурента си Mercedes-Benz, който вече обяви, че разработва подобен автомобил, който е известен като Project One.

BMW отговаря на Mercedes с хибридна хиперкола

Пред изданието Drive вицепрезидентът по продажбите и маркетинга на M-подразделението на BMW – Питър Квинтус, обяви, че компанията му има готовност да направи конкурент на McLaren P1, Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder, както и на бъдещия модел на Mercedes-Benz.

„Можем да започнем още днес или утре работа по такава кола, тъй като сме готови с концепцията за нея. Голямата пречка към момента е натовареността на нашите специалисти, както и финансирането. Инженерите ни обаче са много ентусиазирани от подобен проект и настояват да направят такава кола”, обясни Квинтус.

Още преди няколко години се появиха слухове, че баварците и компанията McLaren работят съвместно върху направата на суперкола с карбонова каросерия, която ще получи 4,0-литров туин-турбо мотор със 750 к.с. Информациите бяха опровергани от шефа на BMW M GmbH Франк ван Мил.

BMW отговаря на Mercedes с хибридна хиперкола

Що се касае до автомобила на Mercedes-Benz, то той ще бъде показан на автосалона във Франкфурт през есента. За известната като Project One хиперкола се знае, че ще поучи хибриден силов агрегат, в който основна роля ще играе 1,6-литров бензинов V6 мотор, използван от болидите на Mercedes-AMG във Формула 1.

Снимка: BMW

0 от 500
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До Хаха ( преди 6 години )
    Приятелю, моля те да не свързваш думите супер автомобил, история и БМВ в едно изречение. Единственото, което са доказали БМВ е, че с който и моторен спорт да се захванат, бързо-бързо си обират крушите, защото ги бият като маче у дирек. И искам да ми дадеш пример за една-едничка суперкола на БМВ. Аз ще започна с две на Мерцедес: W125 - спортен модел от 1938г., 5.58 L. V12, 736 к.с.,развил 433 км/ч на аутобан до Десау.И 300 SL - модел от 1954г.,3.0L. V6, 215 к.с. с макс. скорост от 260 км/ч.
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    Къде да тръгнат Мерц,че да ги следват другите?БМВ отдавна оставиха златна следа в историята на суперколите с двигателя за Макларън Ф1.Може би най-великата спортна кола за всички времена е с двигател от Мюнхен,така че се осведомете преди да пишете глупости.Последните 20 години ги няма на картата бенц,едва миналата година ги биха по продажби,иначе тотална доминация.Всяка топ компания вади модел и го сравнява с БМВ,никой не ползва Бенц за еталон отдавна,пък си говорете каквото искате...
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    проф. Ан ( преди 6 години )
    На Мерцедес за клас Ц им е през левия крачол, под мъдeте. Га пуснаха СЛР, баварците се излагаха със Z8. Ама нека има радост за едната тройка :)
  • #2
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да, затва се мъчат от 30+ години да направят достоен конглокент на 3-ката.
  • #1
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Мерц ( преди 6 години )
    Като тръгне нанякъде Мерцедес и всички по него ...