IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автомобилна марка си сменя името заради Тръмп

Китайците от Trumpchi се оплакаха от подигравки в САЩ

Автомобилна марка си сменя името заради Тръмп

Китайската марка Trumpchi, която принадлежи на концерна GAC, смята да смени името си заради неговото сходство с фамилията на президента на САЩ - Доналд Тръмп. Това съобщи пред агенция Reuters главният дизайнер на GAC - Жан Фен.

Автомобилна марка си сменя името заради Тръмп

От думите му стана ясно, че шефовете на концерна в момента избират ново име за Trumpchi, което ще важи за пазара в САЩ. По време на автосалона в Детройт представителите на компанията често са били подигравани от посетителите заради името на марката, под която се предлагат автомобилите.

„Видяхме много смеещи се хора, които се снимаха до емблемата на нашата компания, а после качваха снимките във Facebook и други социални мрежи. Разгледахме коментарите под тези публикации и стигнахме до извода, че това име не е най-добрият начин да налагаме марката ни в САЩ”, поясни Фен.

Дизайнерът допълни, че сходството между името на бранда и фамилията на американския президент са „напълно случайни”. От китайски „trump” се превежда като „най-добър”, а частицата „chi” – означава „за Китай”. Според Фен, компанията Trumpchi ще стъпи на пазара в САЩ през 2019 г., но под друго име.

Автомобилна марка си сменя името заради Тръмп

Брандът Trumpchi е основан през 2010 г., като в момента предлага няколко модела за вътрешния пазар, в това число представителен седан GA8, изграден на базата на Alfa Romeo 166. Освен това китайците разработват и няколко хибридни автомобила.

Снимки: Autonews
 

Тагове: gac trumpchi
0 от 500