IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новото VW Polo: Познато отвън, революция отвътре

Шестата генерация на най-популярното супермини идва с нова платформа и нови двигатели

Новото VW Polo: Познато отвън, революция отвътре

Шестото поколение на бестселъра Volkswagen Polo е почти готово за премиерата си, съобщава британското издание Auto Express, чийто екип вече е имал възможност да тества предпроизводствена версия на автомобила.
Както обикновено при VW, няма да има революционни промени в дизайна. Промените спрямо досегашната генерация включват по-големи и разчупени предни светлини, нови брони и леко модифицирана решетка.

Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре
Така си представя новото Polo дизайнерът Андрей Авървъри на база информация на Auto Express

За сметка на това революцията ще е под капака и в купето. От VW твърдят, че са положили доста усилия да увеличат мястото и да повишат качеството на интериора.

Следващото Polo ще стъпи на най-компактната версия на платформата MQB, обозначена като А0. По-нататък върху нея ще бъдат изградени и следващите Audi A1, SEAT Ibiza и Skoda Fabia.

Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре

Благодарение на новата платформа междуосието на Polo ще порасне с цели 9 см. Надвесите отпред и отзад обаче ще са по-къси, така че колата ще спечели вътрешно пространство, без да увеличава габаритите си.

При двигателите фокусът ще е върху малките турбодвигатели, а базов ще е еднолитровният атмосферен мотор на VW с три цилиндъра и 64 коня. На върха ще е новият 1.5-литров TSI с мощност 150 конски сили - поне докато не дойде очакваната по-късно GTI версия с 200 коня.
 
Новото VW Polo: Познато отвън, революционно отвътре
Предпроизводствена версия на новото Polo вече бе тествана от журналисти, макар и под тежък камуфлаж

Най-видими ще са промените вътре, където Polo ще получи големия тъчскрийн на сегашния Golf (9.5 инча). Дори и базовите версии ще имат цветен сензорен дисплей, макар и с по-малки размери, и ще поддържат Apple CarPlay и Android Auto.

Още не е ясно кога ще е премиерата - възможно е тя да се случи още на автосалона във Франкфурт тази есен, а може да остане и за Женева в началото на идната година. Продажбите вероятно ще стартират идното лято.
 

Тагове: volkswagen polo
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дачия си има свой стил, това поло е копирано от Дачия както тигуан е копи-пейст от дачия дъстер.
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Апък аз си карам технологична бяла корола и ръгам веднага след потегляне на 5-та, че превърта дори на 3-та. И съм еко и имам докторска степен.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Robi ( преди 6 години )
    В доклада за английското правителство се посочва, че според официалното изявление от страна на Volkswagen, при засегнатите автомобили след нанасянето на одобрените сервизни промени няма да има промяна в представянето на двигателя, въртящия момент и нивата на шум. Публикуваните до момента данни за вашия автомобил, в това число разхода на гориво и нивата на CO2 емисии, ще останат непроменениКлиенти на Volkswagen изразяват също така и разочарованието и яда си от реакцията страна на VAG, след изразено оплакване от тяхна страна. В доклада се посочва, че по всяка вероятност от компанията са инструктирали всички свои служители и дилъри как да реагират в случай на подаване на жалба. Като основна така в доклада се посочва, че не сме чули за друг такъв случай от други наши клиенти, които са получили обновяването
  • #3
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дизайн от 90-те години. Не трябва никога да показвате този лешперски автомобил до Хонда Сивик от съседната статия.
  • #2
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    2017год., а VW ще произвеждат това?????Абсолютно всички са по-добри от тях, и технически, и като дизайн.
  • #1
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Бръм ( преди 6 години )
    Отпред добре, ама отзад....те и фабията така отпред добре, отзад са си оставили ръцете....