IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още 10 мераклии да платят по 1.5 милиона долара за китайската EP9

Next EV потвърди, че ще пусне допълнителна серия от колата с 1360 коня мощност

Още 10 мераклии да платят по 1.5 милиона долара за китайската EP9

Китайският стартъп NextEV обяви, че ще произведе още 10 бройки от електрическия си хиперавтомобил Nio EP9, с който компанията излезе на световната сцена. Nio показа и електрически кросоувър на салона в Шанхай, но другата голяма новина беше свързана със сериозния интерес към EP9.

Nio намери още 10 купувачи за EP9

От компанията потвърдиха на изложението, че плановете им са били да бъдат сглобени шест броя EP9 – всеки от тях на цена 1,48 милиона долара и с мощност 1360 конски сили или един мегават. Сега обаче производствената серия ще нарасне почти двойно, като китайците не се ангажираха с точен срок за производството на колите.

Nio намери още 10 купувачи за EP9

EP9 се задвижва от четири електромотора, които работят с два блока литиево-йонни батерии и хиперавтомобилът има пробег от 425 километра с едно зареждане. EP9 е с кокпит, изработен изцяло от карбон, а от Nio уточниха, че конструкцията на електромобила отговаря на изискванията за безопасност, по които се конструират прототипите от класовете LMP1 и 2 за легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман”.

Максималната скорост на EP9 е 312 километра в час, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди. EP9 държи рекорда за най-бърза обиколка на Северната отсечка на „Нюрбургринг” с време 7.5,12 минути.

Тагове: nextev nio ep9 nio
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Марто ( преди 6 години )
    Аз съм доста впечатлен. Дизайна ми допада доста. Ако се задвижваше с двигател от F1(като ония грозен мерцедес) щях да я сънувам.