IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Intel напомпа печалбата на BMW

Баварците отчетоха 27% ръст за първото тримесечие

Intel напомпа печалбата на BMW

BMW последва примера на конкурента си Daimler и обяви предсрочно резултатите си за първата четвърт на 2017. Печалбата за тримесечието преди данъци е скочила с рекордните 27% до общо 3.01 милиарда евро. По-рано през тази седмица скок в печалбата си обявиха Daimler (87%) и Volkswagen (28%).

Intel напомпа печалбата на BMW

При BMW добрите резултати се дължат най-вече на китайския и европейския пазар, към които се добавя и положителният ефект от инвестицията на Intel в Here. Технологичният гигант купи дял в компанията за дигитални карти, където BMW е основен акционер, и това повиши стойността на акциите, контролирани от баварците, с над 183 млн. евро.

"Европейският пазар, Китай и някои по-малки пазари се развиват по-добре от очакванията. Единствено в САЩ пазарът си остава труден за BMW", коментира анализаторът Арнд Елингхорст от Evercore пред агенция Reuters.

Според прогнозите на VDA търсенето на нови автомобили в Китай трябваше да се повиши с 6% тази година, а в глобален мащаб - с 2%. Очакванията бяха за забавяне и почти нулев ръст в Европа и САЩ. Вместо това обаче европейските продажби скочиха с почти 11% през март.

 

Тагове: bmw daimler volkswagen intel here
0 от 500