IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW разработва евтини модели за САЩ

Известно е, че основната цел на Volkswagen е да се превърне в истински конкурент на Toyota.

VW разработва евтини модели за САЩ
За да се получи това обаче, изключително успешната марка в Европа, трябва да повтори този успех и на други световни пазари. На първо място е пазара в САЩ, където немската фирма има известни традиции, но е много далеч от постиженията и продажбите на японците. 


За да се промени това, Volkswagen трябва да промени имиджа си в САЩ на скъпо струваща марка. Сега конструкторите във Волфсбург работят упорито върху специални модели предназначени за американския пазар. Ключов елемент за успеха ще бъде създаването на конкурентни в ценово отношение автомобили. 

Първият от новите „американски” модели на VW трябва да се появи през 2011 г. Цената е планирана под 20 000 долара. За сравнение еквивалентния модел, който ще се продава в Европа ще струва от 30 000 долара. След него ще се появи нов компактен седан на базата на бъдещето поколение на Golf с цена в САЩ под 15 000 долара. Сега се решава дали да бъде разработен и средноразмерен SUV модел с цена около 25 000 долара, пише AutoBild. 

С всичко това VW цели да повиши продажбите в САЩ от 235,000 автомобили сега на около 1 милион в средносрочен план. Новите модели с редуцирани цени ще бъдат продавани и в Китай и Индия за да се постигнат глобалните цели на немската група.
0 от 500