IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-странният Smart ForFour се появи в Шанхай

Парадоксалното е, че серията Crosstown Edition има офроуд детайли, но по-ниско окачване

Най-странният Smart ForFour се появи в Шанхай

През тази година в Шанхай, освен красивият концепт Concept A Sedan и обновената версия на S-Class, автомобилният концерн Daimler представи и специален вариант на четиривратия Smart ForFour. Той се казва ForFour Crosstown Edition и изглежда по-грубовато от своите изтънчени и дребни събратя.

Специален Smart ForFour се появи в Шанхай

Специалното изпълнение може лесно да бъде разпознато по специална разцветка Graphite Grey за екстериора, макар че производителите съобщават, че Crosstown Edition ще се предлага и в други цветове. Обезопасителната „клетка“, която е характерна част от конструкцията на всеки Smart, тук е боядисана в черно, а цялата кола стъпва върху големи за размерите на купето 16-инчови алуминиеви джанти.

Специален Smart ForFour се появи в Шанхай

Екстериорът е допълнен от комплект халогенни фарове, интегрирани в основните осветителни тела дневни фиброоптични светлини, както и няколко специални части, които могат да се демонтират“. С последното от Daimler визират серия от компоненти, предвидени за допълнителна издръжливост в офроуд условия.

Специален Smart ForFour се появи в Шанхай

Мощността от 90 к.с. се осигурява от 0.9-литров двигател, комбиниран с 5-скоростна механична трансмисия, като срещу доплащане се предлага и 6-степенна автоматична кутия с двоен съединител. Smart ForFour Crosstown Edition е оборудван и със спортно окачване, което приближава купето с 10 мм повече до асфалта спрямо стандартната конфигурация, с която моделът излиза от завода.

Специален Smart ForFour се появи в Шанхай

Разкрасителните процедури са продължили с инсталирането на хромирани накрайници на изпускателната система, докато интериорът е получил кожен 3-лъчев волан и педали от неръждаема стомана.

Специален Smart ForFour се появи в Шанхай

От Smart не съобщават колко такива коли ще бъдат произведени, но пък се знае, че поръчки ще започнат да бъдат приемани през юли, а доставките ще започнат по-късно през годината.  

Снимки: Smart

0 от 500