IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво знаем за следващия Tesla Roadster

Илон Мъск обеща моделът да дебютира през 2019

Какво знаем за следващия Tesla Roadster

Второто поколение на Tesla Roadster ще се появи на пазара през 2019 година и ще е пълноценно кабрио за разлика от предшественика си, който постави началото на автомобилната история на компанията на Илон Мъск.

Какво знаем за следващия Tesla Roadster

Втората половина на 2017 ще отбележи началото на най-сериозната производствена офанзива за Tesla – компанията навлиза в началните етапи на серийното производство на Model 3 – масовият електрически модел на Tesla, за който компанията събра почти 400 000 поръчки и първите коли трябва да са при собствениците си в края на годината.

След това идва ред на Model Y – компактният кросоувър, който ще е позициониран под луксозния Model X, както и на електрическите пикап и влекач на Tesla.

Но това не означава, че Tesla ще пренебрегне Roadster – електромобилът от 2006 година, чието ново поколение ще запази формулата на двуместен открит модел. Още през 2015 Мъск обяви, че следващият Roadster ще се появи след 4 години, така че можем само да се надяваме, че няма да има закъснения в този план.

Какво знаем за следващия Tesla Roadster

С оглед на технологичното ниво на Roadster от 2006 година, сега Tesla е много по-напред и следващото поколение ще е със съвсем различно задвижване. Като се имат предвид динамичните качества на Model S P100D, то повече от логично е да очакваме, че електрическият кабриолет ще е впечатляващо бърз и динамичен.

Първият Roadster беше изграден на шасито на Lotus Elise и производствената му серия беше доста ограничена – по-малко от 2500 бройки. Първото поколение на модела имаше пробег 390 километра с едно зареждане, а след още две модификации на батериите пробегът стигна до почти 550 км.

Какво знаем за следващия Tesla Roadster

Сега обаче би трябвало да е още по-голям, тъй като говорим за лек и компактен електромобил, при това с нисък център на тежестта. И да не забравяме, че Мъск намекна, че новият Roadster може и да получи режим Ludicrous, което също звучи повече от логично.

Тагове: tesla tesla roadster 2019
0 от 500