IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хамилтън, Бътън и McLaren събират пари за млад пилот

17-годишният Били Монгър загуби и двата си крака в катастрофа във Формула 4

Хамилтън, Бътън и McLaren събират пари за млад пилот

Бившият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се включи в акцията за събиране на средства за тежко катастрофиралия 17-годишен пилот Били Монгър, който загуби и двата си крака в инцидент на „Донингтън парк” през уикенда.

Хамилтън, Бътън и McLaren събират пари за млад пилот

Били е в изкуствена кома в болница в Нотингам, а катастрофата му хвърли сянка върху британския шампионат във Формула 4. От болницата потвърдиха, че лекарите са ампутирали под коленете и двата крака на Били и добавиха, че пилотът е в „критично, но стабилно състояние”. Освен това, стана ясно, че се очаква Били да бъде събуден в следващите няколко дни и лекарите са оптимисти за възстановяването му.

В рамките на 24 часа бяха събрани парите за лечението и възстановяването му, като освен Хамилтън, в акцията се включиха още много известни британски пилоти като Дженсън Бътън и Джолиън Палмър, както и тимът от Формула 1 McLaren.

Целта беше да се съберат 250 000 лири, а до 11 часа българско време днес предиобед парите вече бяха 386 000 паунда.

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    д-р.Куртев ( преди 6 години )
    Не би ли трябвало да са застраховани ? И Занарди загуби краката си,и стана олимпийски шампион,но шока сигурно е огромен,дано успее да се съвземе!Успех!!
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    2cv ( преди 6 години )
    ало,***,защо не банвате автори като на коментар 1 .Невероятно *** изказване.Или така ви харесва?! пс.Казвам го само да не си останете с подобна *** аудитория.Нищо лично.
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    За е46 !!! ( преди 6 години )
    Ти бая тъпо парче.... Ти на годините на това момче си бил сигурно пикльото на квартала. Имай уважение към момчето !
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    Болен си е46 ( преди 6 години )
    принципно чета и се хиля на глупавите ти коментари, ама тоя... ти си за преглед! И тия дървени колове в твоята дървена глава да ги забият няма да помогне... жалка работа!