IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo ще прави своя първи напълно електрически модел в Китай

За основа ще бъде използвана платформата CMA

Volvo ще прави своя първи напълно електрически модел в Китай

Шведският премиум-производител Volvo потвърди слуховете, че първият изцяло електрически модел на компанията ще бъде създаден в Китай. Автомобилът ще използва платформата Compact Modular Architecture (CMA), която е предназначена за малки автомобили и ще се появи на пазара през 2019 г.

Volvo ще прави своя първи напълно електрически модел в Китай

Според информация на производителя, моделът ще се изнася от Китай за цял свят, а самото производство в азиатската държава ще е ключово за бъдещето на Volvo.

"Volvo cars напълно подкрепя призивът на китайското правителство за по-чист въздух през последните пет години. Той съответства изцяло с нашите качество, безопасност и грижа за околната среда", заяви главният изпълнителен директор на компанията Хакан Самуелсон.

Китай остава най-големият пазар за електрически превозни средства в света, като се стреми продажбите на EV и хибридни модели да нарасне. Целта е именно подобряване качеството на въздуха в градовете.

Друга задача пред Volvo пък е създаването на хибридни версии на всеки един модел. Освен това автопроизводителят се ангажира и да продаде общо 1 млн. напълно електрически и хибридни автомобили до 2025 г.

В момента компанията-производител от Гьотеборг работи върху създаването на изцяло електрически модел, който да бъде изграден на по-голямата платформа Scalable Product Architecture (SPA).

Снимка: Volvo

Тагове: volvo spa cpa
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    pena ( преди 7 години )
    Сигурен съм, че като се появят прословутите електромобили на ФВ към 2020, хората ще започнат да откриват скрити дизелови двигатели в тях :-D
  • #2
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    на това волво само емблемата е шведска и скоро двигателите ще са био двама китаеца на ориз ще въртят п'едали под капака
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 7 години )
    Дори китайците с усърдно копиране на японски технологии са по-напред от задръстените европейци. Ето до това води протекционистката политика на баба Меркел толерираща архаичните канцерогенни технологии на изчадието Фолцваген. Представете си какво пък ще бъде лед 10 години..