IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Corvette обещава страхотни емоции

В нета се появиха изключително реалистични рендъри на С8

Следващият Corvette обещава страхотни емоции

Следващото поколение на Chevrolet Corvette ще отвори нова страница в историята на спортния модел – прототипите с разположен пред задния мост, навъртат тестови километри от над една година. Все още обаче няма яснота как точно ще изглежда Corvette C8.

Следващият Corvette обещава страхотни емоции

Според най-запалените почитатели на Corvette, събрани естествено във форума в интернет, посветен на модела, дизайнът може да добие формите, които виждате на рендърите. С оглед на тестовите прототипи, то е логично да очакваме, че C8 ще е с размери, близки до тези на С7. И освен преместването на двигателя зад купето, С8 ще е и по-нисък и по-широк.

Следващият Corvette обещава страхотни емоции

За разлика от Ford и модела GT, в Chevrolet нямат планове да залагат на „ограничена серия” при производството на следващия Corvette. Това ще се отрази на цената на новия автомобил, който няма да е много по-скъп от С7. Като се има предвид, че в Щатите базовата цена на С7 е под 60 000 долара, то се очаква С8 да е с около 20 000 долара по-скъп.

И тъй като шестото поколение на Camaro, изградено върху плаформата Alpha, се доближи опасно близо до представянето на Corvette, то С8 трябва да се погрижи отново да има значителна разлика между двата модела – както по отношение на мощността, така и при максималната скорост.

Очаква се, че премиерата на С8 ще е догодина, а колата ще се появи при дилърите през 2019 година.

Снимки: Corvette Forum

0 от 500