IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на Tesla Model 3 е под въпрос

Профсъюзите организират стачка заради ниско заплащане

Производството на Tesla Model 3 е под въпрос

Компанията Tesla Motors се надява през юли да започне производството на най-достъпния си електромобил – Model 3. С подготовката за това се занимава и специално създадено подразделение в Германия, но неговите служители вече заплашват със стачка.

Производството на Tesla Model 3 е под въпрос

Дъщерната фирма Tesla Advanced Automation Germany бе създадена от хората на Илон Мъск след придобиването на компанията Grohman Engineering. Именно нейните инженери трябва да се занимаят с оптимизацията на производствените процеси. Според изданието Welt Am Sontag, още през тази седмица фирмата може да обяви стачка, тъй като нейните служители са недоволни от заплатите си.

Профсъюзът на работниците в автомобилната промишленост обяви, че заплатите на сътрудниците на компанията са с 1/3 по-ниски от одобрените от организацията възнагражданения. Освен това след придобиването на Grohman Engineering ръководството на Tesla е лишило работниците от възможност за по-високи доходи, тъй като е отказала всички външни поръчки към фирмата.

От щаб-квартирата в Калифорния предложиха компромисен вариант за регулиране на проблема – повишение на заплатите средно със 150 евро, но профсъюзите не са съгласни и настояват за месечно увеличение с 400 евро. Представител на организацията IG Metall, която влиза в „Обединените немски профсъюзи”, Патрик Георг заяви, че възможността за обявяване на стачка вече се обсъжда.

Експертите са на мнение, че всеки един проблем свързнан с подготовката на Tesla Model 3 за производство, може да отложи качването на машината на конвейра. Това ще наруши и обявеният график за доставка на автомобила на клиентите, които са над 400 000.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 6 години )
    Мн ясно. Тия една стотинка не са спечелили.
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    има синдикат-има проблем. Да поработят малко сега и всичко ще се върне в пъти, не да мрънкат мързеливите турски двойногражданци. Онзи ден си поискаха диктатура в родината- да се връщат там да се дупят на бащицата си
  • #6
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Мързеливите турци се научиха и те на демокрация и искат все повече и повече без да са свършили нещо.Немска логика, уби техните технологични гиганти и пак не се научиха...
  • #5
    5 rate up comment 6 rate down comment
    GG ( преди 6 години )
    Хахаха, е те какво помислиха кравите ,че ще правят мизерии за 20 млрд. и германеца ще ги покани да се настанят ли .Лицемери долни,ама това са си те.Да си ги държат теслите там и да си ги продават на себе си.
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Не знам какво да кажа. Нали имаше статия тук на скоро в коя фирма колко плащали. Най-платени не са германците. Най-восоки заплати вземали работниците в Хюндай, 80 000 долара годишно, въпреки, че почти нямали синдикати. Да се чудиш! Вторите след тях бяха със 46 000 долара, май в БМВ.
  • #3
    12 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 6 години )
    Тесла се хвана с комунисти и почнаха комунистическите номера. Да не се беше занимавал с Шваби Мъск. Славата им като кадърни и работливи инженери и тотална лъжлива пропаганда!
  • #2
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Хаха ( преди 6 години )
    САЩ отдавна са били немците, още 45-година! Да не говорим, че 80 % от германската, а и от световната икономика работи за азадоволяването именно на американския пазар, кофти, но това е положението!
  • #1
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Xexe ( преди 6 години )
    Ахахаа Сащ са такива клоуни!Крадат от цял сват и пак не могат да бият немците!