IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задава се Insignia с над 500 коня

Простосмъртните европейци обаче няма да я получат

Задава се Insignia с над 500 коня

Най-горещата версия на новия Opel Insignia ще получи V6 мотор със суперчарджър и над 500 конски сили, твърди AutoExpress. Това ще стане благодарение на майсторите от Holden, австралийското поделение на GM. Лошата новина е само, че от европейските пазари тази свръхнапомпана машина вероятно ще се предлага само във Великобритания, под марката Vauxhall.

Задава се Insignia с над 500 коня

HSV, поделението за тунинг на Holden, по традиция доработва моделите на Opel за австралийския и британския пазар. Досегашната версия на Insignia VXR развиваше 321 коня, но според изданието сега австралийците са решили да играят на едро - най-вече защото шасито на новото поколение на модела го позволява.

На този етап най-мощната версия на Insignia Grand Sport разчита на четирицилиндров турбомотор. Добавянето на V6 ще прати автомобила в категорията на BMW M3, Mercedes AMG C63 и Alfa Romeo Giulia QV, поне като мощност.

Задава се Insignia с над 500 коня
Досегашният VXR имаше "само" 321 коня

За сметка на това обаче австралийците се отказват от плановете за нова Astra VXR. Причината е в покупката на Opel от Peugeot-Citroen. Според запознати една от уговорките по сделката е GM да запази правата върху Insignia и да може да я продава на "своите" пазари като Holden (в Австралия) и Buick (в САЩ и Китай). Правата за Astra обаче си остават при новия собственик на Opel.


 

Тагове: gm opel bmw m3 holden insignia vxr
0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Nabludatel ( преди 6 години )
    Четете бе хора, не се карайте:http://automedia.investor.bg/test-drive/testdrive_1255.html;-)
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 6 години )
    надали ще търси и N-та ръка бенве, като тези като тебако вместо да се взираш в обявите за трошки 9-та ръка бе прочел/карал поне малко със сигурност щеше да знаеш, че и сегашната инсиния ОРС с V6 мотор има възможности за 3-степени на мощност и то без проблеми - 355, 380 и 410 к.с.
  • #2
    4 rate up comment 6 rate down comment
    до ненаблюдателния ( преди 6 години )
    Ти колко коня искаш да е един Опел, 400-500? Мислиш ли че някой който търси такава мощност ще си купи Опел и че маркетинга им е *** колкото теб?
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Наблюдател ( преди 6 години )
    Печалните факти са, че новата Инсиния ОРС за Европа ще е с 4-цилиндрово моторче, около 300к.с. - по примера на VW Пасат.От тук следват и приказките, че нямало нужда от V6 поради намалено тегло, новата скоростна кутия и т.н. счетоводни щуротии.И надали сдружението с Пежо ще помогне в тази насока...Жалко наистина, но май натам вървят нещата с Опел.