IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

С концептуалния седан германците показват как ще изглеждат новите им автомобили

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

Необичайни линии и мускулест профил – това характеризира новият прототип Mercedes Concept A Sedan. С него германците искат да демонстрират новото си разбиране за компактния клас автомобили, както и да ни подскажат как евентуално би изглеждала седан версията на A-Class.

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

Нещо повече, дизайнът на този концепт идва да ни покаже какви ще бъдат общите пропорции на новите модели на Mercedes, базирани на архитектурата MFA2. В тази връзка, Concept A Sedan най-вероятно ще се трансформира в сериен автомобил, използващ същата платформа. Сред най-вероятните модели, които ще бъдат базирани на архитектурата, се нареждат наследниците на A-, B-Class, новите версии на GLA и CLA, както и ново компактно купе и нов кабриолет.

Концептуалният модел, който бе представен на автосалона в Шанхай, е само 7 сантиметра по-къс от сегашната производствена версия на CLA, но е 9.3 см по-широк и 3 см по-нисък от нея.

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

„Нашият Concept A Sedan показва, че времето на острите линии е отминало,“ заявява Гордън Вагенер, главен дизайнер на концерна Daimler. “Със своите перфектни пропорции и чувствено отношение към повърхностите, този дизайнерски език ще бъде следващият крайъгълен камък от философията „Sensual Purity” и има потенциала да даде началото на нова дизайнерска епоха.“

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

Новият концепт е триобемен седан с вертикална C-колонка, с което германците ясно показват , че моделът няма амбициите да преминава границата между седан и купе. И двата надвеса са къси, но този отзад е много по-различен и ясно символизира новото разбиране на Mercedes за това как трябва да изглежда един компактен седан.

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

Освен всичко това, концептът има и по-ниси странични стъкла, което допълва атрактивния му външен вид. При изработката на колата дизайнерите са използвали радиаторната решетка AMG Panamericana, която има вертикални хромирани ребра и е съчетана с чифт въздухозаборници на капака.

Структурата на светодиодните фарове е покрита с ултравиолетова боя, която сияе по различен начин в зависимост от околното осветление. Долната част на задната броня е боядисана, за да наподобява дифузьор, а стъклата са затъмнени, за да подчертаят мистериозния характер на колата. Купето е стъпило върху 20-инчови алуминиеви джанти, а страничните огледала са монтирани върху самите врати, а не както обикновено в ъгъла, който се склучва между предната колонка и вратата.

Атрактивният Mercedes Concept A Sedan дебютира в Шанхай

Голяма част от сегашния си ръст Mercedes дължи на компактните си модели, които надуха годишните продажби на компанията с повече от 2 милиона автомобила в периода от 2012 насам. 

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Забравяте, че малките модели на Мерцедес ползват силовата част от Рено и плартформата също е на Рено. Та 70 бона за полу рено, честито!
  • #9
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Храната им е хубава и са добри в дизайна, другото на италианците е за *** !
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Произведено ли е в Германия - подминавай спокойно.Италианци и французи правят много по-качествени стоки.Уверил съм се многократно.
  • #7
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 6 години )
    Фаровете и столовете са изцяло на принципа на острите линии ! Мерцедес започнаха да слагат този профил на радиаторната решетка на всички свои модели което е маркетингов трик, но е неудачно да се внушава спокойствие , а в същото време колата да ти се зъби насреща !
  • #6
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Глупостите им продължават. Френски двигатели на френски платформи с емблема на Мерцедес.
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    vel_co ( преди 6 години )
    Най-после добър дизайн от Мерцедес, много ми харесва. Последните няколко години бяха само глупости.
  • #4
    11 rate up comment 19 rate down comment
    Xexe ( преди 6 години )
    MADE IN GERMANY! ! !Безкомпромисна нация!Няма салса малса и щракане с палци има газене и мачкане!Затова и излишъка им е икономически докато латиносите ядат трева!
  • #3
    9 rate up comment 11 rate down comment
    до Нев ( преди 6 години )
    И аз го пимислих за хюндай или киа от началото на 90-те., техния бионичен дизайн. Мерцедес не са измислили топлата вода в дизайна, това е ясно.
  • #2
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Дължи тя, ама GLA в клада на Juke струва 70 000 лв...!!! Баси и компактните модели! Цената им никак не е комапктна, за асфалтов СУВ в класа на голфа с френски двигатели (Рено). Благодаря! Ще пропусна.
  • #1
    13 rate up comment 9 rate down comment
    Нев ( преди 6 години )
    Това, ако не знаех че е Мерц, бих си помислил че е някой концепт кар на Киа, Алфа или МАзерати!