IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen изкупи половината от проблемните дизели в САЩ

Компанията вече е ремонтирала около 244 000 автомобила

Volkswagen изкупи половината от проблемните дизели в САЩ

Компанията Volkswagen е изкупила от собствениците им и е ремонтирала около половината си дизелови автомобили, които бяха спрени от движение в САЩ след избухването на скандала с манипулираните двигатели с такова гориво. Това са около 244 000 коли, съобщава Automotive News.

Volkswagen реши съдбата на половината от проблемните си дизели в САЩ

Сервизната акция, която стана най-голямата в историята на марката, стартира преди около половин година. На собствениците на тези автомобили бе предложено да избират между директно откупуване или безплатен ремонт. И в двата случая клиентите получиха парична компенсация.

Общото количество проблемни автомобили на Volkswagen в САЩ е около 486 000. Компанията и местните власти решиха тяхната съдба през миналата година, като германският производител ще трябва да изкупи и ремонтира не по-малко от 85% от тях до края на 2019 г. В противен случай концернът е заплашен с нови глоби.

Общата стойност на решаването на проблема с дизеловите коли в САЩ ще струва на Volkswagen около 25 млрд. долара. Сервизната акция засяга обаче само колите зад Океана. В цял свят машините с такива двигатели са над 11 млн.

Снимка: Automotive News

Тагове: volkswagen ag
0 от 500
  • #2
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    АМи да ги съдят пак :) и накрая да ги съдят за грешна информация, да не кажа лъжа, за параметрите на автомобила, който продават.Още много съдене трябва да има за VW.
  • #1
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Nev ( преди 6 години )
    "Компанията вече е ремонтирала около 244 000 автомобила" Ремонтирала трябва определено да е в кавички! Отворете в нете, да видите, колко собственици се оплакват след като си вземат "ремотиралата" кола, след намесата на ФВ "специалистите"! Общо взето намалят мощността за да постигнат количеството на позволени емисии! ***!