IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Фетел с втора победа за три старта

Ferrari надви Mercedes в Гран при на Бахрейн

Фетел с втора победа за три старта

4-кратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел с Ferrari взе втора победа в първите три старта за сезон 2017 година и вече има аванс от 7 точки пред Люис Хамилтън с Mercedes.

Фетел с втора победа за три старта

Пилотите на Ferrari и Mercedes поднесоха на феновете страхотна битка в Гран при на Бахрейн, която беше спечелена от Фетел, а заедно с него на подиума се качиха Хамилтън и стартиралият от първа позиция Валтери Ботас с другата кола на Mercedes. Фетел стигна до победата със страхотно каране и агресивна стратегия с използването на супер меките сликове в първата половина на състезанието, след което кара до края с меките.

Фетел с втора победа за три старта

На старта Себ прескочи Хамилтън и се нареди зад Ботас, който обаче имаше проблеми с гумите и започна да бави цялата колона. Затова в бокса на Скудерията заложиха на пресичаща стратегия и Фетел беше повикан още в 11-ата обиколка за първото му спиране в бокса, а след това се оказа, че Ботас има проблеми с налягането в гумите и затова е по-бавен. Люис Хамилтън, чиято стратегия беше размината с тази на Фетел и Ботас и се върна след първия бокс с меки сликове, получи наказание от 5 секунди, защото задържа Дениъл Рикардо на алеята пред боксовете.

Фетел с втора победа за три старта

В крайна сметка, за последната част на състезанието, Хамилтън беше единственият реален преследвач на Фетел, след като по-рано в бокса на Mercedes изчакаха твърде дълго, за да дадат заповед на Ботас да пропусне напред съотборника си. Въпреки трафика Люис не успя да стопи аванса на Себ до финала и той взе третата си победа в Бахрейн, №44 във Формула 1 и най-важното – втора в първите три старта този сезон в световния шампионат.

Тагове: mercedes ferrari
0 от 500