IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви две екстремни версии на М2

Купето ще получи двигателя на M3/M4

BMW готви две екстремни версии на М2

В BMW имат опит по направата на хардкор-версии на свои модели, които и без това носят добавка М. Преди година компанията предложи на своите клиенти две специални модификации на купето M4, а сега смята да направи същото и с по-малкото – М2, като дори обяви сроковете за появата на машините и започна да приема поръчки за тях.

BMW готви две екстремни версии на М2

Първато от двете „напомпани” версии на купето ще се казва BMW M2 CS (абревиатурата се разшифрова като Competition Sport). Според изданието Bimmer Post, производството на този автомобил ще стартрира през март догодина, а инженерите на марката вече активно работят по него.

Известно е, че BMW M2 CS ще получи променено окачване, различни настройки на трансмисията и нов двигател. За този автомобил е избран мотора S55 – редови 6-цилиндров агрегат с две турбини, който се поставя на BMW M3/M4. Мощността му е 410 к.с., докато моторът на сегашното BMW M2 развива 370 к.с.

Около година по-късно BMW M2 CS ще излезе в още по-свирепа версия, която ще бъде създадена по примера на BMW M4 GTS. Тя ще получи същото име, като ще запази мотора S55, но той вече ще развива над 450 к.с. Това купе ще има редица карбонови елементи по каросерията с цел намаляване на теглото, както и наново пренастроено окачване.

Баварците ще пуснат BMW M2 GTS в ограничена серия, както сториха и с M4 GTS. От него бяха направени 700 бройки, докато от по-малкото купе ще бъдат произведени 999.

Снимка: BMW

Тагове: bmw m4 bmw m2 gs gts
0 от 500