IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-AMG сам ще избира купувачите на хиперколата си

Поръчките за модела са прекратени, той е готов на 85 процента

Mercedes-AMG сам ще избира купувачите на хиперколата си

Компанията Mercedes-AMG спря поръчките на клиентите, които искат да притежават новата хиперкола Project One, оборудвана с двигател от Формула 1. Сега германският производител ще избере сам хората, които ще имат право да купят по един автомобил, заяви мениджърът на проекта Мелиса Витек, цитирана от Road&Track.

Mercedes-AMG сам ще избира купувачите на хиперколата си

Пред изданието тя уточни, че ще бъдат избрани само най-лоялните клиенти на марката. Автомобилният производител ще настоява пред бъдещите собственици на хиперколата да не я държат в гаражите си, а да я изкарват на състезателните писти и да участват в различни мероприятия.

Витек разкри, че потенциалните клиенти вече са видели автомобила по време на закрито мероприятие в рамките на автосалона в Женева. Тогава колата е била готова само на 85 процента. С всеки купувач ще работи отделен търговец, който ще предава сам колата при нейното закупумаве.

От Mercedes-AMG Project One ще бъдат произведени 275 бройки, като премиерата ще се състои по време на автосалона във Франкфурт през есента. Цената на хиперколата е 2,4 млн. щатски долара.

Автомобилът ще бъде оборудван с хибриден силов агрегат, подготвен от подразделението AMG. В него влизат 1,6-литров бензинов мотор с 6 цилиндъра и два електрически двигателя, задвижващи предните колела. Само на електричество машината ще може да измине около 30 км.

Снимка: Mercedes-AMG
 

Тагове: mercedes-amg project one
0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    закумаве ( преди 7 години )
    закумаве
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Хаха ( преди 7 години )
    Между другото Хонда за поредна година показва колко са назад с технологиите! Явно анонимния под мен гледа друга ера от Ф1 по точно края на 80-те когато имаха успехи
  • #1
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Това е Ф1 болид. 50 000 км не са малко. А и хората имащи $2.4 милиона за него, не ги бърка ресурса.Това да не са бедни голошовци с жълти дранголници, дето цепят стотинката на 2 и завиват кранчето на газовата...Между другото, Хонда доминират все по-осезаемо във Ф1. Понеже ползват най-висохотехнологичните решения и ноухау!