IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Забраниха на новите BMW да посещават писти в САЩ

Причината е в системите за безопасност на автомобилите

Забраниха на новите BMW да посещават писти в САЩ

Една от най-известните организации, обединяваща собствениите на автомобили BMW в САЩ - BMW Car Club of America, забрани на съвременните коли на марката да посещават сбирките на клуба, провеждащи се на писти. Както съобщава изданието The Drive, инициативата е на едно от подразделенията на клуба - Genesee Valley от Ню Йорк.

Забраниха на новите BMW-та да посещават писти в САЩ

В съобщението се казва, че новите системи за безопасност могат да доведат до непредсказуемо и нежелателно поведение на машините на трасето. В частност, организираните от Genesee Valley "трек дей" (каране на писта от членовете на клуба) вече са забранени за коли, оборудвани със системи за автоматично спиране или за удържане в лентата на движение. Това важи дори за автомобилите, при които тези системи могат да бъдат изключени от водача.

Съгласно новия правилник, нарушителите незабавно трябва да напуснат мероприятието, като направените от тях разноски за участие няма да бъдат възстановени. Това е втората забрана от Genesee Valley след тази за участие в "трак дей" на кабриолетите на марката.

От ръководството на BMW Car Club of America не са съгласни със забраната и призоваха тя да бъде обсъдена на следващото събиране на членовете на организацията. Възможно е новото правило да отпадне, като собствениците на такива коли бъдат задължавани при участието си в подобни събития да изключват системите.

Снимка: BMW
 

Тагове: bmw car club
0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    БМВ е колата на всеки играч разбиращ от лукс,практичност,удоволствие от шофирането и не на последно място кола която е еталон.Има и други хубави коли но БМВ си е БМВ ;)
  • #5
    17 rate up comment 6 rate down comment
    Скинара ( преди 6 години )
    BMW e колата на българския хулиган и престъпник.
  • #4
    8 rate up comment 8 rate down comment
    CHEVELLE SS ( преди 6 години )
    MUSCLE CARS ONLY
  • #3
    20 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Грешка, въпросът е, че трябва да се забранят на бмвтата да карат по нормалните пътища. И да се пуснат на пистите, само там. Да може гумените глави да се избият един друг, на обикновените хора да удължим живота им.
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    Ramhard ( преди 6 години )
    По принцип, и на ментално ограничените им е забранено да пишат , независимо от сезона. Ама си пишат... \долния капацитет/А тия "клубни" организатори , явно се чудят откъде да съберат пари. Смешници !
  • #1
    19 rate up comment 12 rate down comment
    бенвета ( преди 6 години )
    на задните бенвета по принцип е забранено карането през зимата и при дъжд!