IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

Големият проблем на японците е намаляване на вредните емисии

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

Стремежът на автомобилните производители към създаването и предлагането на екологично чисти автомобили вече достига своя пик. В Subaru също активно работят по този въпрос, съобщава изданието GoAuto, като се позовава на генералния директор по продажбите и маркетинга на компанията Макато Иное.

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

От думите му става ясно, че във фирмата се отнасят много сериозно към подобряване на екологичните характеристики, но и на мощността на моторите си. Вече активно се разработва цяло семейство нови силови агрегати, които трябва да се появят при следващото поколение на Subaru WRX и WRX STI.

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

Сегашното Subaru WRX е оборудвано с 2,0-литров „боксер” с индекс FA20F, който развива 264 к.с. Този мотор харчи около 9,2 л/100 км с механична скоростна кутия и 8,6 л/100 км с вариатор, което не е никак лошо като показатели. Проблемът обаче са вредните емисии СО2 – 199 гр/км (при вариаторната трансимия).

За сравнение, доста по-мощното Porsche 911 Turbo изхвърля 212 гр/км, а BMW M3 – 194 гр/км. Резултатът на Toyota Hilux SR5 е 201 гр/км.

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

При версията на Subaru WRX STI, която е оборудвана с 2,5-литров турбо мотор (отново боксер), развиващ 300 к.с., вредните емисии са 242 гр/км. Подобни стойности се забелязват при значително по-мощни коли като Mercedes-AMG GT S – 219 гр/км, McLaren 570S - 249 гр/км, и Ferrari California T – 250 гр/км.

Subaru разработва нови мотори за WRX и WRX STI

Това е основната причина в Subaru да търсят нова посока на развитие. Макато Иное не изключва възможността обемът на двигателите на WRX и WRX STI да бъде намален, което според него би се приело добре от клиентите. Другият вариант е разработката на хибриден силов агрегат.

Снимки: Subaru
 

Тагове: subaru wrx subaru sti
0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Бай брадър ( преди 7 години )
    Ама разбира се, що не го направите 1.2, те клиентите нямат против да карат малолитражки:)
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Auto ( преди 7 години )
    "Убеждавам се за пореден път, Subaru са жалки. Не си струва да коментирам повече такава нещастна фирмичка. Загуба на време е."Ти Субару само на картинка си виждал само, както и жена между другото! :)
  • #4
    1 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Убеждавам се за пореден път, Subaru са жалки. Не си струва да коментирам повече такава нещастна фирмичка. Загуба на време е.
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 7 години )
    Похвалвам се: оризарски уникат правен с триони, пили и брадви - дървару отвсякъде!За тва съм и фен, ама вие не разбирате ...
  • #2
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 7 години )
    Една от звездите, задължително блести с тъпите си коментари под всяка статия за Субару.Похвали се с твоя автомобил, предполага се, че е поне малко по-добър от това на снимките, за да имаш база за плюене. Аз лично съм леко скептичен.
  • #1
    4 rate up comment 16 rate down comment
    Дърваруфен ( преди 7 години )
    Бе нема проблем! Че го пилнат моторчето с пилата, после малко ше го поодялкат с брадвето и готово.