IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford сложи точка на електрическия Focus

За 2016 компанията е продала едва 61 Focus EV в цяла Европа

Ford сложи точка на електрическия Focus

Ford прекрати производството на електрическата версия на популярния си модел Focus за европейския пазар. Производството на Focus EV стартира през 2013 година в Германия, като в завода в Заарлуис, той се сглобяваше заедно с версиите с бензинови и дизелови мотори.

Ford спира производството на електрическия Focus

За миналата година в Европа са продадени едва 61 бройки Focus EV, като през 2015 резултатите са сходни – 70 коли. Това не означава, че Ford ще спре да предлага електрически Focus на европейските пазари, просто сега електромобилите ще се внасят от Щатите.

Миналата година Focus EV беше модернизиран с батерия с капацитет 33,5 kWh, като така пробегът му с едно зареждане се увеличи от 160 на 225 км. Преди отстъпките цената на Focus EV в Германия е 34 900 евро.

Следващата стъпка на компанията в тази насока ще е лансирането на изцяло електрически SUV модел, който обаче ще има пробег около 480 км с едно зареждане и трябва да се появи на пазара до 2020 година. А в следващите 5 години Ford планира представянето на 13 хибридни и електрически модели в световен мащаб.

Тагове: ford ford focus ev
0 от 500