IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата "петица" на BMW получи 5 звезди от Euro NCAP (Видео)

Автомобилът е "особено впечатляващ" по отношение на безопасността на пешеходците

Новата

Седмото поколение на BMW Серия 5 e било отличено с максималния брой от 5 звезди за безопасност от организацията Euro NCAP, която изпробва с краш тестове всеки нов автомобил на пазара. Средноразмерният премиум седан е получил 91% оценка за безопастност на възрастните пасажери, докато сигурността на децата е оценена с 85%.

Новата

По отношение на безопасността на пешеходците, новата „петица“ е получила 81%, провокирайки Euro NCAP да определи представянето на колата като „особено впечатляващо“ в тази област, най-вече заради стандартния активен преден капак, както и системата за предупреждение за внезапно изникнали на платното пешеходци, която работи заедно с автоматична спирачка при ниска скорост в градски условия. От Euro NCAP хвалят системата, напомняйки, че тя ефективно подпомага шофьора в опитите му да предотврати удар с друго моторно превозно средство или пешеходец.

Новата

Организацията е тествала версията 520d в нейната конфигурация с ляв волан, която е получила резултат от 59% в теста Safety Assist на Euro NCAP. При него експертите взимат предвид много фактори, сред които асистент за поддържане на скорост, напомняне за непоставен колан, както и функцията за автоматично аварийно спиране.

Новото BMW Серия 5 не е единствената кола, тествана от Euro NCAP при последните изпитания. От организацията са анализирали и резултатите на фейслифта на Fiat Doblo, който бе представен още през 2015. Имайки предвид, че второто поколение на модела е на пазара от 2010, не е особено учудващо, че фейслифтът му е успял да вземе едва 3 звезди. 

Резултатите разкриват "истинската възраст на колата, както и липсата на амбиция от страна на създателите й да се съревновават с конкурентите си що се касае до безопасността в този сегмент", се казва в официалното изявление на Euro NCAP.





Снимки: Euro NCAP

Тагове: euro ncap bmw 5-series
0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    При челен удар малка деформация с тези два тона. Тоест цялата енергия се поема от пътниците и ще изглеждат като живи . Какви пет звезди ги гони. Пак ли са *** на немците
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Отлична работа! Защо дизайна трябва да е революционен? Продават се добре и без революции! Плавна смяна и пипане тук там правят нещата още по добриРеволюции правят дръпнатите, които не продават
  • #6
    6 rate up comment 4 rate down comment
    bo ( преди 6 години )
    Браво на БМВ. Но дизайна не е революционен.
  • #5
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Xe-xe-xe ( преди 6 години )
    MADE IN GERMANY !!!!!!
  • #4
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    защото само те се карат бе орис
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Няма как по полека, наскоро гледах трупове завити на бордюра, ауди и бмв бяха замесените. Мн странно, как само тези марки
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 6 години )
    За съжаление *** може да си купи и кола за 2000 лева и да убие пешеходец. Тогава няма и на него да му стане нищо. А това, което пишеш е идиотско! Защото това, че в България, която е нищожен процент от продажбите на световните продажби и тук половината шофьори на БМВ са луди, няма нищо общо с това, което си написал! Изразявай се по-полека! Не всички, които караме БМВ-та сме ***. За справка - имам и Мерцедес W140. И двете са супер!
  • #1
    12 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 6 години )
    Да. Трябва да е сигурна. За да ноже *** да си я купи, да излезе да убива, и той да остане жив.