IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep вади "Атлас" срещу "Атлас"

Американците са готови с нов 7-местен SUV

Jeep вади

Нов всъдеход със 7 места ще представи компанията Jeep по време на предстоящия автомобилен салон в Шанхай. Автомобилът ще се казва Yuntu, което в превод от китайски се казва "Облакът Атлас". Намекът е повече от ясен - моделът на американците трябва да стане основен конкурент на германския Volkswagen Atlas.

Jeep вади

Всъщост "Облакът Атлас" е името на романа на Дейвид Мичъл, по който през 2012 г. бе заснет едноименен фантастчен филм. Той постигна големи успехи, особено в Китай, и това също е сред причините за избор на това название за автомобила.

В Jeep и съответно във Fiat Chrysler Automobiles смятат, че непрекъснато растящият интерес към големите SUV-модели в Китай също ще помогне за успеха на Yuntu. Засега от концерна не съобщават на каква платформа е изграден всъдеходът, но ако се вярва на китайските медии, решението за старта на неговото серийно производство вече е взето.

Jeep вади

Очаква се всъдеходът да се сглобява в съвместното предприятие на FCA и GAC в Чаншу, а продажбите му ще стартират в началото на 2018 г. Любопитното е, че съперникът на Yuntu - Volkswagen Atlas, в Китай ще се продава под друго име - Teramont.

Снимки: Jeep
 

0 от 500