IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Връщаш стара кола, взимаш нов велосипед

Магазин в Сан Франциско работи за подобряване на екологията

Връщаш стара кола, взимаш нов велосипед

Компания от Сан Франиско измисли нестандартен начин, за да принуди шофьори да се откажат от старите си автомобили и да ги заменят с екологични велосипеди.

Връщаш стара кола, взимаш нов велосипед

Идеята на фирмата е, че всеки желаещ може да върне своя стар автомобил, а в замяна на получи чисто нов електрически велосипед, съобщава Fast Company. По този начин купувачът убива с един изстрел два заека - избавя се от старата си бракма и става собственик на ново екологично траспортно средство.

Схемата е следната. Първоначално, персоналът на магазина, в който се връщат колите и се продават велосипедите, прави оглед на стария автомобил, като оценява неговото състояние и пробег. След това фирмата качва обява на специален сайт за продажба на коли на старо и на резервни части. Два дни след това клиентът може да дойде в магазина и да получи чисто нов велосипед.

Стойността на електрическите байкове варира между 2500 и 10 000 щатски долара, което е съпоставимо с цената на стар автомобил.

 

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Мхм ( преди 7 години )
    В България на това му казваме "Кон за кокошка"Велосипеда е ефективен само в равните населени места, и то на къси разстояния до 5-6 км. и при хубаво време. Общо взето в днешно време без кола не става работата. Особено ако човек има семейство и деца.Проиводителите да наблягат на ел. разработките. Стига са се услушвали като гърмяни зайци. Отдавна знаем че ел. автомобилите превъзхождат ДВГ във всички параметри. Всички ресурси трябва да се пренасочат в разработката на нови батерии.
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Шеф ( преди 7 години )
    А къде мога да върна старото си колело, за да взема нов автомобил?