IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall кръстоса Maserati Levante и Audi Q3

Новият всъдеход на китайците ще се продава под марката Wey

Great Wall кръстоса Maserati Levante и Audi Q3

Китайският концерн Great Wall подготвя пускането на кросоувър, който ще се продава под марката Wey, предвидена само за луксозни автомобили. Моделът ще бъде представен на автосалона в Китай, но негови снимки вече се появиха в изданието Autohome.

Great Wall кръстоса Maserati Levante и Audi Q3

От тях става ясно, че дизайнерите на GreatWall не са си дали много зор, а са предпочели да „заемат” някои стилистични решения от други автомобили – в случая от Maserati Levante. Вярно е, че не става дума за пълно копиране, но приликите между двата модела са значителни.

В салона нещата също се повтарят, като този път изборът на китайците е паднал във Audi Q3. Влиянието на германския модел най-ясно се вижда при оформлението на предния панел, както и при централната консола. Част от бутоните за управление при Wey VV7, както ще се казва кросоувърът, са разположени както при моделите на Porsche.

Серийната версия на автомобила на Great Wall ще бъде оборудвана с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ 234 к.с. и 360 Нм въртящ момент. Той ще работи в комбинация със система за задвижване на четирите колела и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Производството на модела ще стартира още този месец, като поръчки вече се приемат.

Снимки: Autohome

0 от 500