IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan ще решава два големи проблема

Налагането на Mitsubishi в САЩ и увеличаване на броя предлагани електромобили

Nissan ще решава два големи проблема

Японският производител Nissan трябва бързо да реши два важни проблема, с които се е сблъскал през последната година. Това обяви през Automotive News новият генерален директор на компанията Хирото Саикава, което зае тази позиция в началото на април.

Nissan ще решава два големи проблема

Според него, основните задачи пред компанията му са да развие бизнес-плановете си след поглъщнатето на Mitsubishi, както и да се даде нов тласък на разаботките на електромобили и най-вече на новия Nissan Leaf. По първата точка Саикава разкри единствено, че Mitsubishi трябва сериозно да увеличи присъствието си на пазара в САЩ, докато по втората даде повече подробности.

Новият шеф на Nissan е сериозно притеснен от развитието на Leaf, въпреки че това е най-добре продаваният електромобил на планета – от излизането му на пазара през 2010 г. досега от него са реализирани над 250 000 бройки. Проблемът е, че конкурентите Chevrolet Bolt и Tesla Model 3 избягаха доста напред, като вече предлагат сериозен пробег – 384 км за Bolt и 346 или 490 км за Model 3 в зависимост от версията.

В същото време новият Leaf все още не се е появил в продажба, като това трябва да стане до края на годината. Предвижда се той да може да изминава 354 км при пълни батерии, но Саикава е на мнение, че това е твърде малко. Затова той е поставил задача на екипа си – създаване на електромобил с пробег поне 483 км (300 мили).

Nissan ще решава два големи проблема

Според Саикава, подобни параметри ще позволят на машината да се конкурира не само с други електромобили, но и със стандартни модели. Босът на Nissan обаче не пожела да разкрие дали става дума за нова модификация на Leaf или за напълно нов модел. Той уточни единствено сроковете за появята на такъв автомобил – 2020 г.

В Nissan нямат намерение да ограничат развитието на електрическите си коли само с Leaf. Шефът на компанията е категоричен, че през периода 2020-2025 г. бройката модели електромобили, предлагани на пазарите, ще расте, а цената им ще пада.

„Трябва да бъдем готов с план за замяна на сегашните агрегати при Roque, Qashqai и X-Trail с електрически, като смятам, че това трябва да стане най-късно до 2025 г.”, каза още изпълнителният директор на Nissan.

Снимки: Nissan

0 от 500