IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla ще спечели в Льо Ман през 2030

Прогнозата е на дизайнера Омар Алфара Зенда, който има идея за победния прототип

Tesla ще спечели в Льо Ман през 2030

През 2030 година победата в „24 часа на Льо Ман” ще спечели електрически прототип на Tesla, който ще се отличава с революционно задвижване. Прогнозата е на дизайнера Омар Алфара Зенда, който заедно с четирима студенти от университета по дизайн в Барселона създаде T1 – напълно нова концепция за състезателен електомобил.

Tesla ще спечели в Льо Ман през 2030 година

В основата на идеята на екипа е, че колата трябва да има сдвоени колела, което всъщност е еволюция на идеите, прилагани при супер мощните състезателни автомобили от 30-те години на миналия век. Но тук има нещо по-интересно – между колелата се разполага устройството, което ще генерира електричество от насрещната въздушна струя. Колкото повече се увеличава скоростта, толкова повече електричество ще се генерира.

Tesla ще спечели в Льо Ман през 2030 година

Освен това, зад пилота ще има разположена турбина, която ще събира допълнително енергия, която да се използва при ускорение и изпреварване.

Tesla ще спечели в Льо Ман през 2030 година

Според изчисленията на екипа, Tesla T1 ще се задвижва от четири електромотора, всеки с мощност 335 конски сили, разположени до всяко сдвоено колело. Максималният въртящ момент на прототипа ще е 2400 Nm, а според изчисленията на студентите максималната скорост на Т1 ще е 410 км/ч.

Тагове: tesla
0 от 500