IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda сменя името на Yeti

Новото поколение на модела ще се казва Karoq

Skoda сменя името на Yeti

Компанията Skoda ще смени името на кросоувъра си Yeti, съобщава AutoBild. Според информацията новото поколение ще се появи на пазара в Европа до края на годината, като ще моделът вече ще се казва Karoq.

Skoda сменя името на Yeti

Снимка: AutoBild

Очаква се новият кросоувър да взаимства част от стилистичните си решения от Kodiaq. Автомобилът ще бъде изграден на платфмата MQB, като ще получи бензинови двигатели с мощност от 125 до 220 к.с. Дизелите ще развиват между 120 и 180 к.с., а ще се предлага и хибридна модификация.

В близките дни Skoda трябва да представи и конццептуална версия на първия си електрически кросоувър. Прототипът Vision E ще има 4 места, като ще се появи пред публика на автосалона в Шанхай. Серийната версия ще излезе на пазара през 2019 г., като най-вероятно ще се казва Aratan и ще се конкурира с Tesla Model X.

Концептът ще бъде с дължина 4640 мм и широчина 1920 мм. Разстоянието между двете оси ще достигне 2800 мм. Машината е изградена на платформата MEB, на която е направен и прототипът Volkswagen ID concept.

Тагове: skoda yeti karoq kodiaq
0 от 500