IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla и Jeep влязоха в спор за най-бързия SUV в света

Във FCA не приемат Grand Cherokee Trackhawk за конкурент на Model X

Tesla и Jeep влязоха в спор за най-бързия SUV в света

В началото на седмицата Jeep изненада световната преса с представянето на Grand Cherokee Trackhawk с мощност 707 к.с., който беше определен като „най-бързия SUV” в света, поне що се отнася до ускорението от 0 до 96 км/ч, което отнема 3,5 секунди.

Най-бързият SUV на Jeep е по-бавен от Model X

Това веднага предизвика реакция, която беше предвидима, достатъчно е да погледнете данните на Tesla Model X, за да видите, че електрическият кросоувър покрива същия спринт за 2,9 секунди, т.е по-бърз е с над половин секунда. Това наложи обяснение от страна на Jeep, което обаче не звучи особено убедително, тъй като се оказа, че в компанията не приемат Model X за свой съперник.

„Ние използвахме категоризацията на Ward от 2016 г., за да класифицираме Jeep Grand Cherokee като SUV (Sport Utility Vehicle) от средния клас, а Tesla Model X там е определен като CUV (Cross Utility Vehicle) от премиум сегмента на средния клас”, се казва в изявлението на Jeep.

Естествено, дефинициите на SUV и CUV подлежи на безброй интерпретации и зоните, където възможностите и характеристиките на двата типа автомобила се покриват са много повече в сравнение със зоните, в които те се различават.

От Tesla винаги се твърдели, че Model X е SUV, но засега от компанията на Илон Мъск няма отговор на обясненията на Jeep.

Снимка: Jeep

0 от 500